SUA a revocat în 2024 8 licențe de furnizare de tehnologie către Huawei

Scris de | 3 iulie, 2024
SUA a revocat în 2024 8 licențe de furnizare de tehnologie către Huawei

Chiar dacă Huawei pare că și-a revenit în ultima perioadă, după câțiva ani de declin din cauza restricțiilor impuse asupra companiei de autoritățile americane, se pare că vine din nou o perioadă grea pentru progresul tehnologic al brand-ului chinezesc. De la începutul anului 2024, guvernul SUA a revocat 8 noi licențe de furnizare de componente și tehnologii către Huawei, raportează Reuters, ceea ce va face dezvoltarea de noi smartphone-uri și computere și mai grea decât era deja.

Intel, Qualcomm și alți furnizori de componente, nu mai pot vinde către Huawei

Printre cele 8 licențe revocate se numără și cele pentru Intel și Qualcomm, doi producători importanți de procesoare de origine americană, care nu mai pot livra componente către Huawei. Asta înseamnă că Huawei nu va mai pute dezvolta laptop-uri și computere desktop folosind procesoare Intel și nici smartphone-uri cu procesoare de la Qualcomm. Huawei va trebui să se reorienteze către alte alternative, precum MediaTek, Unisoc și alți producători de cipuri din Asia.

Alte licențe revocate de SUA au fost pentru alte categorii de componente și echipamente precum: „echipamente de exerciții și mobilier de birou și componente de tehnologie scăzută pentru articole de larg consum, cum ar fi senzori touchpad și touchscreen pentru tablete”. Desigur, nu este clar dacă aceste noi limitări vor afecta grav Huawei, întrucât astfel de senzori și componente sunt produse de către companii din toată lumea, iar nu toate soluțiile de acest fel au la bază tehnologii americane.

În prezent, Huawei dezvoltă cipuri proprietare Kirin pentru telefoane în fabrica chineză SMIC, folosind tehnologii de litografie învechite și foarte costisitoare. Din acest motiv, doar flagship-urile Mate 60 și Pura 70 primesc aceste noi procesoare Kirin 9000s și Kirin 9010. Acestea oferă performanță apropiată de cea a unui flagship vechi de 2-3 ani, sau apropiată de cea a mid-range-urilor din prezent.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,