Energy Expo - Join the revolution

Apple ar putea oferi procesoare A18 atât pe iPhone 16 „standard”, cât și pe variantele Pro

Scris de | 3 iulie, 2024
Apple ar putea oferi procesoare A18 atât pe iPhone 16 „standard”, cât și pe variantele Pro

Ultimele două generații de iPhone din seria non-Pro au fost inferioare modelelor de top nu doar prin ecrane mai lente și camere mai puține, dar și prin utilizarea unor procesoare din generațiile anterioare. Practic, acestea erau cu o generație în urmă, oferind performanță bună, dar nu la fel de bună precum variantele Pro. Se pare că în 2024, seria iPhone 16 se întoarce la obiceiurile Apple anterioare, cu procesoare A18 pe toate cele patru variante noi.

Apple ar putea folosi procesoare A18 și A18 Pro, cu mici diferențe între ele pe noile telefoane iPhone 16

Conform dezvoltatorului software Nicolas Alvarez (via MacRumors), care a „săpat” în codul variantei beta de iOS 18, Apple plănuiește să lanseze iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro și 16 Pro Max cu procesor A18. Alvarez a ajuns la această concluzie, întrucât apar în cod nu mai puțin de cinci variante diferite de iPhone-uri noi, toate sub același număr generațional. Acestea au numele de cod iPhone 17,1, iPhone 17,2, iPhone 17,3, iPhone 17,4 și iPhone 17,5. Anterior, atunci când existau diferențe între procesoarele iPhone-urilor, acestea erau listate drept „generații” diferite. De exemplu, în cazul seriei iPhone 15, aveam modele cu coduri care începeau 15 pentru variantele cu procesor A16 și cu 16 pentru variantele Pro, cu procesor A17 Pro.

Practic, la nivel de bază, cele patru modele vor avea performanță similară. Cel mai probabil, Apple a luat această decizie pentru a asigura că funcțiile Apple Intelligence vor funcționa la fel de bine pe toate cele patru iPhone-uri noi, însă asta nu înseamnă că modelele Pro nu pot avea anumite avantaje.

Chiar și pe seria iPhone 13, ultima care a oferit aceeași variantă de procesor pe toată gama, au existat diferențe. Chiar dacă și variantele Pro și cele non-Pro aveau același procesor A15, variantele Pro beneficiau de o versiune superioară, care integra un nucleu în plus pentru GPU. Este foarte posibil să ne confruntăm cu o situație similară și aici. Se zvonește că Apple ar putea să diferențieze între cipurile A18 „incomplete” și cele complete prin adăugarea sufixului „Pro”  la varianta de top. Deci iPhone 16 și 16 Plus ar putea folosi un procesor Apple A18 „standard”, în timp ce iPhone 16 Pro și Pro Max ar putea folosi un A18 Pro.

Cel de-al cincilea model listat în cod ar putea fi un simplu prototip, pe care se testează intern hardware-ul iPhone 16 și software-ul iOS 18 înainte de lansare. Cele patru noi telefoane sunt așteptate pe piață cândva pe la jumătatea lunii septembrie.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: via MacRumors