ZTE revine în România cu patru telefoane Nubia de buget

Scris de | 2 iulie, 2024
ZTE revine în România cu patru telefoane Nubia de buget

Producătorul chinez de tehnologie ZTE își anunță întoarcerea pe piața de smartphone-uri din România. Compania va aduce local, pentru început, patru smartphone-uri din gama de produse Nubia, toate din game accesibile, cu prețuri între 750 și 1.599 de lei. Vorbim despre Nubia Focus Pro 5G, Nubia Focus 5G, Nubia Music și Nubia Neo 2 5G. Se pare că modelele din gama superioară Z, cu hardware de top, nu vin pentru moment și la noi.

Toate telefoanele sunt deja disponibile în magazinele de specialitate, iar unele beneficiază și de o ofertă specială de lansare, cu un voucher de reducere la magazinele partenere.

Nubia Focus Pro 5G – modelul „de top” oferit în România

Cel mai scump model al seriei Nubia care se lansează în România este modelul Focus Pro. Acesta este echipat cu un ecran Full HD+ de 6,72” la 120 Hz, bazat pe un panel LCD. Acesta are la bază un chipset mai puțin cunoscut, Unisoc T760 un octa-core la 2,2 GHz, realizat pe arhitectură de 6nm. Singura configurație disponibilă este cu 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. Telefonul integrează un acumulator de 5.000 mAh cu încărcare la 33W și un sistem de cameră cu senzor principal de 108 megapixeli.

Se pare că fotografia este un aspect important pentru acest model, fiind echipat cu butoane duble de fotografiere: Sliding Shortcut permite activarea camerei cu o singură atingere, iar butonul Capture permite fotografierea ca pe un aparat foto dedicat. Curios este că, deși comunicatul oficial de presă menționează cinci distanțe focale diferite pentru Nubia Focus Pro, nu am găsit informații nicăieri, nici pe site-ul oficial, nici pe GSM Arena, despre celelalte două camere de pe spatele dispozitivului. Acest model este disponibil de la 1.599 lei, alături de un voucher de 100 de lei.

Nubia Focus 5G (non-Pro) vine cu multe „downgrade-uri”

Este, în mare parte similar, dar face câteva concesii la nivel hardware. De exemplu, acesta este echipat cu un ecran mai mic, de 6,56”, cu rezoluție HD, tot la 120 Hz și tot pe un panel IPS. Vorbim despre același chipset Unisoc T760 și aceeași baterie mare de 5.000 mAh cu încărcare la 33W. Camera foto principală este de 108 megapixeli, dar avem doar o singură cameră secundară, una de 2 megapixeli, de adâncime.

Camera frontală este de asemenea una mai modestă, cu rezoluție de doar 5 megapixeli, față de 32 pe modelul Pro. Acest model vine în configurație cu 6 GB RAM și 256 GB stocare, la prețul de 1.199 lei, alături de un voucher de 100 de lei.

Nubia Neo 2 5G este un telefon de gaming de buget

Nubia Neo 2 5G este telefonul „de gaming” al seriei, care integrează același ecran de 6,72” de pe Focus Pro, dar beneficiază de un procesor mai puternic: Unisoc T820, la 2,7 GHz. Acest model vine cu Android 14, față de 13 pe modelele Focus, și este disponibil în configurație 8+256 GB la prețul de 1.499 lei.

Acest dispozitiv beneficiază de cea mai mare baterie a seriei Nubia, 6.000 mAh cu încărcare la 33W,  are cameră de 50 megapixeli principală și butoane virtuale pe laterale, care pot fi configurate pentru a fi folosite în jocuri video. Și acest model beneficiază de un voucher de 100 de lei.

Nubia Music vine cu un difuzor mare și două perechi de căști în pachet

În cele din urmă, ZTE oferă în gama entry-level modelul Nubia Music, un telefon de doar 749 de lei (+voucher 100 lei), care are un singur scop: să ofere o bună experiență de redare multimedia. Acesta face asta prin integrarea a două jack-uri pentru căști de 3,5mm, putând conecta multiple dispozitive externe de redare, precum căști sau boxe. Telefonul vine cu două perechi de căști în pachet și, dacă nu ai o boxă externă, probabil că nici nu ai nevoie pentru acest telefon. Nubia Music integrează pe partea din spate un difuzor mare, care asigură un volum cu 600% mai mare decât pe telefoanele „obișnuite”.

La nivel de configurație, acesta este un telefon modest, cu un chipset Unisoc SC9863A la 1,6 GHz, ecran IPS de 6,6” HD la 90 Hz, și cu o configurație hardware 4+128 GB. Măcar are o baterie mare, de 5.000 mAh, care ar putea oferi o perioadă lungă de utilizare, având în vedere hardware-ul oferit.

Telefoanele Nubia de la ZTE sunt deja listate în ofertele magazinelor de specialitate din România. Sperăm să vedem în viitorul apropiat și modele din seriile Nubia Z sau dintre cele de gaming ale sub-brand-ului Redmagic, care ar putea fi într-adevăr competitive în zona high-end.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,