Energy Expo - Join the revolution

Tot ce trebuie să știi despre noul Galaxy Watch Ultra (înainte de lansare)

Scris de | 2 iulie, 2024
Tot ce trebuie să știi despre noul Galaxy Watch Ultra (înainte de lansare)

Deși ne aflăm la puțin peste o săptămână înainte de lansarea noilor device-uri Samsung, la clasicul eveniment Unpacked din vară al companiei, specificațiile pentru ceasurile pe care sud-coreenii le vor prezenta deja au apărut pe internet. Astfel, noua serie va fi alcătuită din două ceasuri, la fel ca până acum, dar cel de top se va numi de-acum Galaxy Watch Ultra. Conform celor de la Dealabs, modelul Ultra va avea un ecran Super AMOLED de 1,5 inchi cu rezoluție de 480 x 480 de pixeli. Va avea o singură mărime, de 47mm.

La interior, Galaxy Watch Ultra vine cu un Exynos W1000, care are 2GB de memorie RAM și 32GB de stocare. Versiunea Samsung a Wear OS, One UI Watch 6, va fi folosită pe ceas, care mai are și o baterie de 590mAh cu capabilități fast charging. Bineînțeles, nu vor lipsi funcționalități ca Bluetooth 5.3, NFC, conectivitate 4G, Wi-Fi 2.4GHz și 5GHz. În ceea ce privește senzorii, vor fi incluși GPS, senzori de lumină și geomagnetici, senzorul BioActive, de temperatură, de măsurare a ritmului cardiac și alți câțiva.

Galaxy Watch Ultra se va mândri cu rezistență IP6X la praf și până la 10ATM sub apă. În ceea ce privește culorile, vom avea parte de unele clasice – Titanium Grey, Titanium White și Titanium Silver, iar prețul, cel puțin în Franța, va fi de 699 de euro, destul de redus pentru un device care are terminologia „Ultra” în nume.

De partea cealaltă, Galaxy Watch 7 va veni cu aceiași senzori ca varianta Ultra, însă în dimensiuni mai mici, de 40mm și 44mm. Prima va avea un ecran Super AMOLED de 1,3 inchi, în timp ce de-a doua va opta pentru unul de 1,5 inchi. Același procesor de pe Ultra se va găsi și în aceste două variante, cu RAM și stocare identice. Una dintre diferențe vine însă la baterie, acolo unde varianta de 40mm vine cu 300mAh, iar cea de 44mm cu 425mAh, diferențe destul de importante. Watch 7 are același standard de rezistență la praf, dar rezistența la presiunea apei urcă doar până la 5ATM.

Galaxy Watch 7 va fi însă ceva mai colorat și mai variat. Versiunea cu Bluetooth ar veni în culori de verde și crem, plecând de la 319 euro, pentu varianta de 40mm, respectiv 349 de euro pentru varianta de 44mm (verde și silver). Versiunea 4G ar costa 369 de euro (40mm), respectiv 399 de euro (44mm). Device-urile vor avea integrată și o parte de AI (ca orice produs lansat în 2024), inclusiv ceva ce se numește Daily AI Companion, o funcție care pare că îți va putea recomanda cum să te antrenezi într-o zi, în funcție de mai mulți factori – bătăile inimii, somnul pe care l-ai avut etc.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Major Galaxy Watch Ultra leak reveals just about all we need to know ahead of Unpacked