Ray-Ban Meta are concurență: AirGo Vision, cu integrare ChatGPT-4o

Scris de | 2 iulie, 2024
Ray-Ban Meta are concurență: AirGo Vision, cu integrare ChatGPT-4o

Chiar dacă se vorbește de multă vreme de ochelari inteligenți, încă de pe vremea Google Glass, abia în ultimii câțiva ani această piață pare să înceapă cu pași mici să intre în „mainstream”. Meta pare că ridică cea mai mare „greutate” cu ochelarii Ray-Ban Stories și Ray-Ban Meta, dar încep să apară și alte alternative, echipate, de asemenea, cu camere foto/video și cu AI. AirGo Vision este o versiune nouă a ochelarilor inteligenți de la Solos, care promite integrare cu ChatGPT-4o.

Seria de ochelari inteligenți AirGo oferă un design mai „modular” decât Meta

Un mare avantaj pe care ochelarii AirGo îl au față de Ray-Ban Meta (review) este faptul că o versiune fără cameră, pentru cei care nu au nevoie de această funcționalitate, care pornește de la 250 de dolari, va fi disponibilă foarte curând, deci sunt mai ieftini din start. Ray-Ban Meta încep de pe la 300 de dolari, în comparație. Spre sfârșitul anului va apărea însă și varianta de ochelari AirGo Vision, cu cameră, care poate realiza fotografii și filmări, sau care poate fi folosită alături de ChatGPT-4o pentru a analiza ceea ce vezi în jurul tău.

Vestea bună este că nu trebuie să alegi între cei cu sau fără cameră. Întrucât majoritatea hardware-ului este în brațele ochelarilor, acestea sunt detașabile și pot fi folosite atât cu rame cu cameră, cât și cu rame fără cameră. Poți avea astfel ochelari cu cameră pentru momentele în care mergi în vacanță sau te plimbi pe stradă și vrei să fotografiezi, și ochelari fără cameră pentru situații unde aceasta funcționalitate ar putea fi considerată „nepotrivită”, precum la birou. Ramele separate costă între 90 și 130 de dolari.

Ochelari AirGo Vision vin și cu LED-uri pentru notificări pentru mesaje, e-mail-uri sau apeluri, dar și cu difuzoare pentru a prelua apelurile de pe smartphone. De asemenea, ochelarii se pot integra și cu alte modele AI, precum Google Gemini și Claude AI pentru răspunsuri la întrebări.

Față de Ray-Ban Meta, care promite 4 ore de utilizare pentru ochelarii săi, Site-ul Solos vorbește despre 10 ore de streaming de muzică sau 7 ore de apeluri audio la o singură încărcare pe acești ochelari, iar încărcarea se face cu un cablu USB-c. De asemenea, ochelarii sunt rezistenți la stropi de apă și chiar și la accidente mai mari, fiind certificați IP67.

Varianta fără cameră se lansează în iulie, iar cea cu cameră mai târziu, la un preț care nu a fost încă comunicat. Cel mai probabil, prețul pentru modelul superior va fi similar, sau chiar mai mare decât cel de pornire pentru Ray-Ban Meta.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,

Sursa: The Verge