Energy Expo - Join the revolution

Poți cere ștergerea clipurilor de pe YouTube care îți „fură” identitatea cu AI

Scris de | 2 iulie, 2024
Poți cere ștergerea clipurilor de pe YouTube care îți „fură” identitatea cu AI

YouTube îți permite să ceri eliminarea de pe platformă a clipurilor care includ imagini generate de AI făcute să semene cu tine. În cazul în care un creator de conținut ți-a „copiat” fața și a folosit-o într-un clip video, ai dreptul să ceri scoaterea lui, dar simpla raportare nu garantează că acel clip va fi șters. Există câteva nuanțe pe care YouTube le va lua în calcul, iar creatorul de conținut nu va fi „pedepsit” în cazul în care se ia decizia de ștergere a clipului, ca în cazul plagiatului.

AI-ul face furtul de identitate online mai simplu, dar YouTube încearcă să ofere o soluție simplă la această problemă

Acest nou tip de plângere intră la categoria „intimitate și confidențialitate”, iar YouTube va verifica manual fiecare plângere în parte. Sunt cazuri, precum parodia, sau satira, unde utilizarea de imagini de acest gen va fi permisă, sau dacă conținutul în sine are o valoare sau este în interesul publicului larg. În caz contrar, dacă este vorba despre furt de identitate, sau dacă conținutul nu este marcat drept „modificat cu AI”, YouTube ar putea decide ștergerea conținutului.

Desigur, în cazul în care conținutul include persoane publice, va fi important și contextul. Dacă respectivul clip pune acele persoane într-o situație „sensibilă”, precum activități ilegale, instigare la violență sau susținerea unor candidați politici, acel clip va fi cu siguranță eliminat de pe platformă.

Autorii conținutului care sunt vizați de astfel de plângeri primesc o notificare la care trebuie să răspundă în cel mult 48 de ore cu un contraargument. Dacă nu răspund, conținutul va fi șters automat. Simpla mutare a clipului pe „privat” nu va fi luată în considerare drept conținut șters, iar YouTube va șterge clipul din baza sa de date. De asemenea, YouTube va putea șterge numele și alte date personale ale persoanei care face plângerea din titlu, descriere, tag-uri sau alte zone în care ar putea apărea. Chiar și „bluarea” feței persoanei ar putea fi acceptată pentru a evita ștregerea clipului.

Din fericire, ștergerea clipului de către YouTube nu va fi considerată o încălcare a regulamentului „comunității”, deci nu va adăuga „strike-uri” care pot duce la blocarea completă a canalului. Totuși, plângeri repetate pe cazuri de intimitate și confidențialitate ar putea, eventual să ducă la astfel de activități.

Etichete: , ,

Sursa: Google