Energy Expo - Join the revolution

Apple ar vrea să introducă un abonament plătit pentru funcțiile Apple Intelligence

Scris de | 2 iulie, 2024
Apple ar vrea să introducă un abonament plătit pentru funcțiile Apple Intelligence

Apple a intrat în acest an în hora AI, și ne așteptăm ca lansările tuturor dispozitivelor sale din viitorul apropiat să cuprindă secțiuni importante cu privire la beneficiile AI pe care le vor avea acestea. Gigantul din Cupertino numește asta însă Apple Intelligence (nu Artificial), cuprinzând sub această denumire toată suita sa de funcții AI disponibile în iOS 18, iPadOS 18 și macOS Sequoia. Apple Intelligence va fi în beta chiar și după lansarea acestor sisteme de operare, care se va produce în toamnă, și va putea fi utilizat gratuit, atât timp cât ai un device compatibil – respectiv un iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, și, cel mai probabil, telefoanele din familia iPhone 16.

Interesant este însă că un nou zvon spune că Apple Intelligence ar putea să nu rămână gratuit pentru totdeauna. Informația vine de la Mark Gurman (Bloomberg), care spune că gigantul american va dori, la un moment dat, să separe Apple Intelligence în două bucăți. Prima va continua să fie gratuită și va avea un număr limitat de funcții, în timp ce a doua va permite accesul complet la întreaga suită de funcționalități AI pe iPhone, iPad și Mac, și se va numi Apple Intelligence+.

Apple Intelligence+ va funcționa cu un abonament, la fel ca toate celelalte „+”-uri de la Apple, și face parte din strategia brand-ului de a obține mai mulți bani din servicii decât din vânzările de produse brute. De asemenea, se pare că Apple plănuiește să obțină o parte din veniturile unui abonament pentru fiecare partener AI pe care îl integrează în device-urile sale, într-o modalitate similară cu felul în care obține deja bani de la serviciile de tip third-party prin AppStore, în afara Uniunii Europene.

Nu ar fi neapărat o mișcare neașteptată, ținând cont că există zvonuri și că Samsung ar dori să pună funcțiile sale Galaxy AI, integrate pe ultima gamă de device-uri a producătorului, tot în spatele unui abonament la un moment dat. Ce este neclară încă, este dorința utilizatorilor de a plăti în plus pentru a folosi aceste funcții, și măsura în care aceștia la utilizează deja pe device-urile pe care sunt disponibile.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple Intelligence might get a paid tier