Jocurile de consolă disponibile pe iPhone și iPad, un eșec?

Scris de | 1 iulie, 2024
Jocurile de consolă disponibile pe iPhone și iPad, un eșec?

Se pare că unul dintre selling point-urile celor de la Apple în prezentarea pentru seria iPhone 15 Pro nu e atât de atractiv pe cât se credea inițial. Conform datelor celor de la Appfigures, titlurile de tip triple A pentru iPhone-uri și iPad-uri nu au avut succesul scontat. Resident Evil Village și Assassin’s Creed Mirage sunt deja disponibile pentru iOS și iPadOS, fiind principalele titluri folosite pentru a promova capacitățile hardware ale celei mai recente serii de telefoane Pro a companiei din Cupertino.

Astfel, Assassin’s Creed Mirage are puțin peste 123.000 de descărcări de la lansarea sa, pe 6 iunie, însă sub 3000 de utilizatori au plătit pentru jocul întreg, care costă 49 de dolari. În plus, numărul de descărcări zilnice a scăzut deja sub 3000 în medie, cifre mult mai mici decât o mulțime de titluri de tip free-to-play de pe iOS și iPad OS. Situația nu e mai strălucită nici pentru Resident Evil 4, care s-a lansat pe iOS în decembrie 2023. Jocul a fost descărcat de 357.000 de persoane, dar doar 7.000 au plătit prețul pentru titlul complet – 29 de dolari. Celălalt joc Resident Evil, Village, are 5750 de descărcări plătite.

Motivul acestui eșec este destul de simplu. Oamenii preferă jocuri mai simple, casual, pentru telefoanele și tabletele lor, așa cum arată și topul jocurilor pe toate platformele mobile. Cele mai populare titluri au un gameplay simplu și foarte ușor de înțeles și nu necesită investirea a ore întregi pentru a fi jucate. În plus, titlurile triple A sunt construite pentru ecrane mai mari, oferind o capacitate mai mare de imersiune.

Bineînțeles, sunt și alți factori care contribuie la această lipsă de popularitate a titlurilor AAA pe mobil și tabletă. Faptul că acestea sunt disponibile doar pe iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, respectiv doar pe iPad-urile cu procesoare M1 sau mai puternice, limitează destul de mult numărul de utilizatori care se pot bucura de aceste jocuri. Existența acestora și faptul că ele pot rula pe device-urile companiei din Cupertino rămân însă modalități foarte bune de promovare a capacităților hardware impresionante de pe iPhone și iPad.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: AAA games for iPhones and iPads aren't very popular