Fortnite de iOS, gata de lansare prin intermediul noului Epic Games Store

Scris de | 1 iulie, 2024
Fortnite de iOS, gata de lansare prin intermediul noului Epic Games Store

Epic Games anunța odată cu intrarea în vigoare a regulamentului DMA din Europa că plănuiește să dezvolte un magazin de jocuri Epic Games Store dedicat pentru iOS, iar Fortnite, jocul care a fost blocat de către Apple de pe App Store în 2020, se va întoarce astfel pe platformele mobile ale companiei prin intermediul acestui magazin. Se pare că dezvoltarea magazinului nu a durat așa mult, întrucât deja compania anunță că a trimis o versiune a Epic Games Store către Apple, alături de noua versiune de Fortnite, pentru a fi verificate și aprobate pentru lansare.

Epic Games anunță că va lansa Fortnite și propriul magazin pe iPhone în viitorul foarte apropiat

Chiar dacă Uniunea Europeană obligă Apple să deschidă ecosistemul iOS către magazine terțe și aplicații din afara App Store, compania americană tot vrea să aibă ultimul cuvânt de spus în ceea ce se poate lansa pe iPhone. Astfel, fiecare magazin și aplicație care este listată pe magazinele terțe, necesită o verificare suplimentară din partea Apple pentru „notariere”. Astfel, Apple se asigură că aplicațiile nu conțin malware sau alte tipuri de conținut nepermis.

Epic Games a trimis astfel magazinul Epic Games Store pentru a fi notariat pentru iOS, iar Fortnite, primul joc care va fi disponibil prin intermediul său, a fost la rândul său trimis pentru aprobare.

Conform Epic, lansarea este programată pentru următoarele două luni, în funcție de viteza cu care cele două aplicații vor fi aprobate. Desigur, Epic Games Store și Fortnite vor fi disponibile pe iOS doar în țările din Uniunea Europeană. La fel ca alte aplicații din afara App Store, acestea vor funcționa complet doar în interiorul UE. Cei care călătoresc în afara UE vor putea folosi magazinele terțe pentru actualizări doar pentru câteva săptămâni. Dacă telefonul nu este detectat ca fiind în UE pentru o perioadă lungă de timp, accesul la magazine și aplicații terțe este blocat.

Pe lângă Fortnite, Epic Games dorește să lanseze și alte jocuri pe magazinul său de iOS. Compania spune că este în discuții cu dezvoltatori de jocuri, dar și cu alți dezvoltatori de magazine, pentru a lista Fortnite și alte jocuri din portofoliul său pe cât mai multe platforme.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,

Sursa: X / Epic Games Newsroom