Energy Expo - Join the revolution

Ce plănuiește să facă Apple prin integrarea de camere IR pe AirPods

Scris de | 1 iulie, 2024
Ce plănuiește să facă Apple prin integrarea de camere IR pe AirPods

Analistul taiwanez Ming-Chi Kuo, cunoscut pentru informații din surse de încredere despre activitățile încă neoficiale ale companiei Apple, a dezvăluit ce putem să așteptăm de la noi modele de AirPods. Noile căști true wireless de la Apple ar putea fi echipate cu module de cameră IR (infraroșu), nu foarte diferite de ceea ce este folosit în modulul Face ID de pe iPhone pentru recunoaștere facială. Acest upgrade ar putea fi lansat înainte de anul 2026.

AirPods vor primi hardware nou pentru a funcționa mai bine cu Vision Pro

Kuo a publicat informațiile pe pagina sa de pe platforma Medium și spune că Foxconn va fi furnizorul principal pentru producția noilor Airpods. În primul an ar putea produce între 18 și 20 de milioane de unități de căști cu infraroșu, adică 10 milioane de perechi de AirPods.

Scopul integrării camerelor cu infraroșu pe noile AirPods ar fi o mai bună utilizare alături de Vision Pro și viitoarele headset-uri Apple din această gamă. Acestea ar putea „vedea” împrejurimile și ar putea îmbunătăți experiența utilizatorilor prin redarea de sunet „spațial”. Camerele ar putea adapta acest sunet mai bine la spațiul în care te afli, într-o manieră similară cu ceea ce face deja casca Vision Pro cu difuzoarele sale integrate.

Atunci când urmărești un videoclip cu Vision Pro și redai sunetul prin noile AirPods, atunci când întorci capul într-o altă direcție decât ecranul virtual pe care se face redarea, sursa de sunet va rămâne pe loc, în acea direcție. Acest lucru se poate întâmpla deja cu AirPods 3, Pro și Max, însă calcularea sunetului spațial rămâne disponibilă doar în locul în care începi redarea, nu și dacă te plimbi prin cameră cu dispozitivul.

Camera IR poate detecta schimbările mediului înconjurător, ceea ce ar putea permite chiar și controlul cu gesturi în aer pentru a îmbunătăți interacțiunea cu dispozitivele. Poate că vom putea folosi anumite gesturi de pe Vision Pro chiar și pe alte categorii de produse, precum iPhone, iPad sau Mac.

Kuo spune că Apple are deja brevete pentru astfel de capabilități, deci nu ar fi ieșit din comun să vedem și funcționalitate în plus pe dispozitive care nu fac parte din gama „Vision” pe noile generații de AirPods.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: Medium