Energy Expo - Join the revolution

YouTube anulează abonamentele Premium cumpărate mai ieftin, cu VPN

Scris de | 21 iunie, 2024
YouTube anulează abonamentele Premium cumpărate mai ieftin, cu VPN

Dacă ai folosit un VPN (virtual private network) ca să cumperi un abonament YouTube Premium dintr-o țară unde costul acestuia este mai scăzut, atunci s-ar putea să te trezești fără el foarte curând. În ultimele zile, mai mulți utilizatori care s-au folosit de acest șiretlic au anunțat că abonamentele lor au fost automat anulate, conform unei știri publicate de Android Police, citată de The Verge.

Practic, cei care își creau un abonament YouTube Premium astfel, se foloseau de un VPN pentru a-și schimba locația într-o țară unde prețul acestuia este mai mic. De exemplu, abonamentul individual costă 26,99 de lei pe lună în România, sau 13,99 dolari în Statele Unite, însă în alte țări, precum Argentina, costul acestuia este de doar 1.05 dolari pe lună. Cei care nu trăiesc însă în țările în care și-au făcut abonament s-ar putea să se trezească în curând cu o surpriză.

Un purtător de cuvânt al YouTube a confirmat deja pentru mai multe publicații că există modalități de a detecta când un utilizator minte cu privire la țara în care locuiește. Când acest lucru se întâmplă, sistemul îi va cere acestuia să își actualizeze informațiile de plată. „Pentru a oferi cele mai precise planuri și oferte valabile, avem sisteme care determină țara utilizatorilor noștri. În cazurile în care țara în care s-au înscris nu corespunde cu locația de unde utilizatorul accesează YouTube, cerem membrilor să își actualizeze informațiile de plată la țara curentă”. Nu există însă și o confirmare oficială a faptului că YouTube ar fi început să anuleze automat abonamentele făcute prin VPN.

Nu este o tactică surprinzătoare, ținând cont că YouTube poartă deja un „război” cu ad blockere, serviciile care întrerup reclamele în timpul videoclipurilor pe platformă. Site-ul pare să fie în continuă căutare de metode pentru a-și face utilizatorii să aleagă serviciul Premium.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: YouTube is canceling Premium subscriptions bought using spoofed locations