Energy Expo - Join the revolution

SpaceX lansează Starlink Mini, soluția sa pentru internet oriunde te-ai afla

Scris de | 21 iunie, 2024
SpaceX lansează Starlink Mini, soluția sa pentru internet oriunde te-ai afla
Foto: Starlink

SpaceX a început să ofere unor utilizatori un nou kit Starlink, suficient de mic pentru a încăpea într-un rucsac, astfel încât să poată fi luat oriunde ai avea nevoie de acces la serviciul de internet prin satelit al companiei. Se numește Starlink Mini și costă 599 de dolari, conform mail-urilor trimise SpaceX. Asta înseamnă cu 100 de dolari mai mult decât varianta standard, iar utilizatorii vor avea nevoie și de un abonament separat, în valoare de 30 de dolari pe lună, care să fie adăugat abonamentului de date pe care îl au deja la Starlink. TechCrunch spune că asta ar însemna că un client din Statele Unite al companiei va trebui să plătească în total 150 de dolari pe lună dacă vor să folosească Starlink Mini.

Varianta Mini se va ieftini însă, la un moment dat. SpaceX a comunicat că lucrează la acest lucru și mai ales își dorește să facă Starlink mai accesibil în întregime, oferind momentan doar un număr limitat de kit-uri Starlink Mini în „regiuni cu utilizare ridicată”. În urmă cu câteva zile, șeful companiei, Elon Musk, vorbea pe X despre Mini, numind produsul „o opțiune low-cost excelentă”. A mai spus și că va costa „aproximativ jumătate din prețul unui Starlink standard”, lucru complet neadevărat.

Starlink Mini vine cu un router Wi-Fi încorporat, astfel că nu e doar mai mică decât varianta standard, dar are și nevoie de mai puține componente pentru a accesa internetul. Consumă și mai puțină energie și este capabilă de viteze de download de peste 100Mbps. Michael Nicholls, vicepreședintele Starlink Engineering, a scris pe X și că Mini-ul va fi disponibil în piețe internaționale în curând.

Etichete: , , , ,

Sursa: SpaceX starts selling the Starlink Mini for $599 in select locations