Șefii EA au primit 60 de milioane de dolari în același an în care compania a concediat aproape 700 de oameni

Scris de | 20 iunie, 2024
Șefii EA au primit 60 de milioane de dolari în același an în care compania a concediat aproape 700 de oameni

Electronic Arts, compania care a dat afară 670 de oameni mai devreme în acest an din cauza faptului că venitul net de 7,56 de miliarde de dolari obținut în ultima perioadă fiscală a fost prea mic, a cheltuit 60 de milioane de dolari numai pe șefii companiei. Membri de top din executivul acesteia au primit respectiva sumă în ultimul an fiscal, iar CEO-ul Andrew Wilson și-a luat partea leului din această sumă, 25,6 milioane de dolari.

Cei de la Game Developer, citați de TechSpot, arată că în Proxy Statement-ul anual al companiei, Andrew Wilson figurează cu un salariu de bază de 1,3 milioane de dolari. El a mai primit și peste 20 de milioane de dolari în acțiuni la bursă, și alte aproape 4 milioane de dolari bonus. Suma totală primită de Wilson este mai mare ca cea din 2023 (20,6 milioane de dolari), respectiv 2022 (19,8 milioane de dolari). De asemenea, Wilson a fost lăudat pentru că a fost la conducere într-un „an în care scorul de satisfacție al angajaților a fost peste alte etaloane din industrie”, și un an care a inclus „păstrarea într-un număr record a talentelor de top din companie”.

E o remarcă ce nu va fi deloc apreciată de cei 5% din angajați dați afară de EA în urmă cu câteva luni, când Wilson spunea că aceste concedieri fac parte dintr-un efort continuu de a „optimiza amprenta de real estate la nivel global pentru a oferi cel mai bun suport afacerii”. În martie 2023, 6% din totalul forței de muncă de la EA, adică 775 de oameni, au fost dați afară, iar compania a făcut concedieri și la Codemasters, companie pe care EA o deține, în luna decembrie 2023.

Alți oameni de la șefia EA care au primit salarii considerabile în ultimul an fiscal sunt Laura Miele, președinte al EA Entertainment, technology and central development. Ea a fost a doua cea mai bine plătită persoană din companie, cu un total de peste 12 milioane de dolari. CFO-ul Stuart Canfield a primit și el 6,4 milioane de dolari, în timp ce CPO-ul Mala Singh a fost remunerată cu 6,9 milioane de dolari. Bineînțeles, nu este nimic anormal ca șefii unei companii atât de mari să primească salarii mult mai mari decât restul angajaților, dar faptul că remunerațiile lor au crescut într-un an în care compania a dat afară o mulțime de oameni nu va fi bine privit de unele persoane.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: EA paid executives $60 million in the same fiscal year it laid off 670 people