Energy Expo - Join the revolution

Apple renunță la un Vision Pro 2 și se concentrează pe realizarea unui model mai ieftin

Scris de | 19 iunie, 2024
Apple renunță la un Vision Pro 2 și se concentrează pe realizarea unui model mai ieftin

Apple Vision Pro a marcat unul din puținele eșecuri comerciale din istoria Apple, iar efectele ar începe deja să se vadă, conform zvonurilor din piață. Cei de la The Information spun astăzi că gigantul din Cupertino ar fi abandonat ideea de a crea un succesor pentru Vision Pro (un așa-numit Vision Pro 2), ca urmare a interesului scăzut și vânzărilor și mai scăzute. Compania ar fi discutat deja cu cel puțin un furnizor să oprească producția pentru următorul model, deoarece nu plănuiește să lanseze o nouă variantă a headset-ului de realitate mixtă prea curând.

În schimb, Apple ar fi început să dezvolte un device similar, dar mai accesibil ca preț, ce a primit numele de cod N109. Cei de la The Information nu a dezvăluit vreo specificație tehnică a acestui gadget, dar se pare că va păstra cel puțin ecranul de înaltă calitate al modelului actual. Bineînțeles, nu va oferi toate funcțiile de top de pe Vision Pro, dar Apple vrea să îl facă cu o treime mai ușor, pentru a face purtarea sa mai simplă și mai confortabilă.

Compania și-ar dori să poziționeze headset-ul la un preț similar cu cel al unui iPhone de top, adică undeva pe la 1500 de dolari. Deși aceasta va fi o îmbunătățire semnificativă față de cei 3500 de dolari pe care îi cerea la lansare pe Apple Vision Pro, prețul rămâne unul triplu față de Meta Quest 3, unul dintre rivalii din piață, care costă 500 de dolari în versiunea cu stocare de 128GB. Nu există vreo dată de lansare pentru acest Apple Vision mai ieftin, dar se pare că este „țintită” a doua jumătate a lui 2025.

Apple Vision Pro nu a avut nici pe departe succesul scontat de companie. „Computerul spațial”, cum îl numește gigantul din Cupertino, va deveni însă disponibil în mult mai multe piețe de la sfârșitul acestei luni. Pe data de 28 iunie, va putea fi achiziționat în zona Asiei – Singapore, China, Hong Kong, Japonia -, și disponibil la precomandă în Europa – Germania, Franța, Marea Britanie -, Australia și Canada.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Apple shelves second-gen Vision Pro, but a cheaper model could debut in 2025