Clasicul lui Kurosawa, Seven Samurai, este disponibil acum la calitate 4K

Scris de | 7 iunie, 2024
Clasicul lui Kurosawa, Seven Samurai, este disponibil acum la calitate 4K

Pentru a celebra aniversarea de 70 ani, clasicul regizorului japonez Akira Kurosawa, Seven Samurai, a fost restaurat la calitate 4K și se va întoarce și în cinematografe, cel puțin în Statele Unite. Seven Samurai este unul dintre cele mai apreciate filme din istorie, servind ca inspirație pentru o mulțime de alte producții de succes care i-au urmat. Filmul spune povestea unui mic sat din secolul 16, care este amenințat de bandiți. Pentru a se proteja, sătenii pleacă în căutarea unui ronin, care să îi salveze.

Unul dintre scenariștii filmului, Shinobu Hashimoto, a fost atât de extenuat de procesul realizării filmului, încât s-a internat în spital atunci. „Am crezut că nu voi mai putea să scriu niciodată ceva atât de bun. Pe de altă parte, am crezut că dacă scrierea sa a fost atât de dificilă și am reușit asta, atunci pot să scriu orice” spunea Hashimoto.

Seven Samurai a fost și un film foarte scump pentru acele timpuri, cu un buget estimat între 150.000 și 200.000 de dolari, mult peste media de 70.000 de dolari a filmelor japoneze realizate în acea eră. În timpul filmărilor, Kurosawa a trebuit să oprească producția după ce a realizat că toți banii fuseseră deja cheltuiți după doar o treime din film. Filmările au durat timp de un an, în final, iar pelicula s-a dovedit a fi un succes la box office în Japonia și a devenit, de-a lungul timpului, unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.

Restaurarea la calitate 4K a fost văzută inițial la Festivalul de Film de la Cannes, și va mai fi văzută în Statele Unite și în New York și Los Angeles.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Seven Samurai is in 4K