Nvidia a fost, timp de câteva ore, cotată mai bine la bursă decât Apple. Cât de mult a crescut prețul unei acțiuni

Scris de | 7 iunie, 2024
Nvidia a fost, timp de câteva ore, cotată mai bine la bursă decât Apple. Cât de mult a crescut prețul unei acțiuni

Nvidia a atins un prag semnificativ în istoria sa, devenind a doua cea mai valoroasă companie la nivel global și doar a treia firmă din lume care a atins o capitalizare de piață de 3 trilioane de dolari.

Compania producătoare de cipuri a ajuns la o capitalizare de piață de 3,01 trilioane de dolari la începutul acestei săptămâni, depășind ușor valoarea de 3 trilioane de dolari a Apple și situându-se doar puțin în spatele Microsoft, care are o capitalizare de piață de aproximativ 3,16 trilioane de dolari.

Creșterea rapidă a Nvidia este alimentată de dominanța sa în sectorul inteligenței artificiale, susținută de cipurile sale de vârf, subliniind natura profitabilă a acestui domeniu.

Acțiunile Nvidia sunt în plină ascensiune

În ultimele luni ale anului 2022, când OpenAI lansa versiunea publică a ChatGPT, acțiunile Nvidia fluctuau între aproximativ 150 și 180 de dolari. Din iunie 2019, acțiunile au crescut cu peste 3.100%, ajungând la un impresionant 1.209,98 dolari. În 2024 prețul unei acțiuni Nvidia a crescut la 481,68 dolari.

Performanța financiară impresionantă a companiei este subliniată de raportul său fiscal. În mai, Nvidia a anunțat un profit de 14 miliarde de dolari, generat de vânzările cipurilor sale.

CEO-ul Jensen Huang a comentat performanța trimestrială recentă a companiei: „A început următoarea revoluție industrială. Companiile și țările colaborează cu Nvidia pentru a transforma centrele de date tradiționale în unele de calcul accelerat dar și pentru a construi un nou tip de centru de date, fabrici de inteligență artificială, pentru a produce o nouă marfă: inteligența artificială”.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Nvidia was officially more valuable than Apple — for a couple of hours, at least