Netflix se schimbă! Cum va arăta noul design al aplicației pe TV

Scris de | 7 iunie, 2024
Netflix se schimbă! Cum va arăta noul design al aplicației pe TV

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, Netflix își schimbă radical interfața de utilizare pentru aplicația sa dedicată televizoarelor smart. Primul lucru evident la noul design este faptul că dispare acel meniu din stânga, care era poziționat pe verticală, și va fi înlocuit cu unul mai mic, plasat în partea de sus, pe orizontală. Tab-urile acestui meniu sunt mult mai limitate – Home, Shows, Movies și My Netflix. Cel din urmă a fost deja adăugat și pe aplicația de mobil, iar acum își va găsi drumul și pe cea de TV. Apăsarea butonului Back pe telecomandă te va aduce la meniul principal, și poți observa și dispariția tab-urilor My List și New and Popular. Meniul pentru categorii există încă, însă va trebui căutat în aplicație. Meniul „New and hot” va rămâne momentan în aplicația de mobil.

Schimbări au fost făcute și la nivelul felului în care este prezentat conținutul. Dacă stai puțin pe tab-ul unui film sau serial, vei observa cum pornește un clip din acesta, și ți se va arăta descrierea producției respective și alte câteva informații, precum durata sa. Conținutul original Netflix, produs de companie, va fi în continuare în prim-plan pe pagina Home.

Într-o discuție cu Gizmodo, Pat Flemming, senior director of product experience la Netflix, a spus că dorința gigantului de streaming este ca navigarea prin aplicația sa să fie mai rapidă și mai ușoară, odată cu acest update. Astfel, cei de la Netflix ar fi descoperit că utilizatorii făceau „gimnastică cu ochii”, în încercarea de a vedea mai multe detalii despre un singur show, lucru care ar trebui să fie mai ușor acum.

Schimbarea pare să fi fost realizată și pentru a acomoda mai multe producții sportive live, către care Netflix face pasul încet, dar sigur. Compania a cumpărat drepturile pentru a transmite show-urile de wrestling ale WWE din 2025, și organizează diverse evenimente sportive cu vedete, care pot fi văzute live. De asemenea, librăria de jocuri a streamer-ului continuă să crească, deci nu ar fi de neimaginat ca, în curând, să vedem și tab-uri dedicate pentru sporturi și jocuri integrate în interfața Netflix.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Here's What Netflix's First Big Redesign in a Decade Looks Like