Energy Expo - Join the revolution

Google îți va confisca telefonul dacă are componente „neautorizate”

Scris de | 5 iunie, 2024
Google îți va confisca telefonul dacă are componente „neautorizate”

În urmă cu aproape două săptămâni, apărea știrea conform căreia Samsung ar fi încheiat contracte cu service-uri independente pentru a afla dacă piesele de la interiorul telefoanelor utilizatorilor sunt originale sau nu. Ei bine, se pare că asta s-ar putea să nu fie doar un caz izolat, ci o nouă practică în industrie, una profund anti-consumatori. O descoperire recentă a YouTuberului Louis Rossman, anunțată și de Android Authority, arată o idee similară în politica de service a celor de la Google. Aceasta a intrat în vigoare încă de pe 19 iulie anul trecut, și se pare că oferă companiei americane dreptul de a reține device-uri Pixel trimise pentru reparații, dacă au la interior componente neautorizate. Din nou, o clauză care ridică semne de întrebare cu privire la puterea reală de alegere a consumatorilor și dreptul la reparații în industria smartphone-urilor.

Clauza exactă scrie, negru pe alb, că „nu vei trimite un device care conține componente neautorizate de Google – dacă o faci, device-ul tău nu îți va fi returnat”. Iar această politică de reparare a celor de la Google nu doar că va analiza componentele pe care le are telefonul tău. Orice fel de accesorii, precum o husă de protecție, care sunt trimise odată cu telefonul tău în „călătoria” sa la reparații, nu îți vor mai fi înapoiate, astfel că, dacă ai nevoie să repari vreodată un Pixel, va trebui să fii foarte atent la ce trimiți companiei americane.

Practic, dacă alegi să folosești componente aftermarket pentru a-ți repara telefonul, din orice fel de considerente – cost, timp redus sau calitate mai bună, nu îl vei mai putea trimite companiei care l-a produs. Aceste clauze și reguli contravin celor mai noi discuții din industrie, unde dreptul la reparații a devenit unul dintre cele mai importante lucruri pe care companiile ar trebui să le acorde consumatorilor.

Etichete: , , , ,

Sursa: Google might confiscate your Pixel in case non-OEM parts are discovered during repair