Miliardarul japonez care trebuia să zboare cu SpaceX în jurul Lunii a anulat călătoria

Scris de | 3 iunie, 2024
Miliardarul japonez care trebuia să zboare cu SpaceX în jurul Lunii a anulat călătoria

Yusaku Maezawa, miliardarul japonez care plănuise o călătorie cu naveta Starship a celor de la SpaceX în jurul Lunii, alături de opt artiști, a luat decizia de a anula zborul. Motivul îl reprezintă faptul că Starship nu este încă finalizată, zborul trecând deja prin mai multe amânări, iar anunțul a fost făcut pe un cont de X (fostul Twitter), creat special pentru călătorie, numit dearMoon. Postarea a fost făcută vinerea trecută, și a fost urmată de declarația oficială al miliardarului. Acesta a spus că s-a angrenat în această călătorie în 2018, cu așteptarea că va urma să zboare în 2023, însă este în continuare „incert momentul în care Starship va putea să zboare. Nu îmi pot planifica viitorul în această situație” a completat Maezawa.

El a spus și că se simte prost că i-a făcut pe membrii echipajului să aștepte atât de mult. La bord, aleși deja pentru acest zbor, urmau să se afle nume ca DJ-ul Steve Aoki, regizorul Brendan Hall, muzicianul Choi Seung Hyun și youtuber-ul Tim Dodd. În noiembrie, Maezawa scria că zborul s-a amânat pe termen indefinit, la câteva zile înainte ca Starship să explodeze în ceea ce a fost cel de-al doilea zbor de test al navetei. Acum, SpaceX lucrează la cel de-al patrulea test al Starship, plănuit pentru data de 6 iunie, însă conform celor de la Ars Technica, naveta se află încă „la începutul unei călătorii plină de provocări tehnice”.

Site-ul mai sugerează și alte posibilități pentru anularea completă a zborului, precum decizia celor de la SpaceX de a se concentra pe contractele sale guvernamentale, precum și scăderea averii lui Maezawa, care este la jumătate din valoarea pe care o avea în 2018 (depășind însă în continuare 1 miliard de dolari). De asemenea, Maezawa a fost deja în spațiu o dată, ajungând pe Stația Spațială Internațională timp de 12 zile, în 2021, la bordul unei rachete rusești Soyuz.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: Billionaire who booked a SpaceX flight around the Moon cancels after delays