Energy Expo - Join the revolution

(De ce?) S-a lansat Showrunner, un serviciu de streaming pentru seriale generate cu AI

Scris de | 31 mai, 2024
(De ce?) S-a lansat Showrunner, un serviciu de streaming pentru seriale generate cu AI

Dacă te gândești că inteligența artificială e gata să fure și job-urile celor care produc filme sau seriale, ai ocazia acum să verifici și să te convingi că nu e așa. Showrunner este o platformă de streaming care vrea să fie „Netflix-ul inteligenței artificiale”, conform CEO-ului Edward Saatchi. Ce înseamnă asta? Că utilizatorii vor putea să își creeze propriile show-uri și să le schimbe pe cele deja existente, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Showrunner a fost creată de un startup din San Francisco, numit Fable Studio, și va avea, aparent și unele seriale create de oameni reali și creatori de conținut, însă cine va dori să le continue sau să schimbe aspecte din ele, va avea posibilitatea asta. „Poate ai terminat toate episoadele dintr-un serial la care te uiți și atunci poți să apeși pe butonul care îți permite să îți faci propriul episod. Poți spune despre ce vrei să fie, sau poți lăsa inteligența artificială să îl facă singur” a declarat Saatchi.

Show-urile „originale” de pe Showrunner sunt în mare parte animații. Unul dintre ele este Exit Valley, care are un stil de animație similar cu South Park și este descris ca un amestec între „The Boys și Silicon Valley”, iar primul episod poate fi deja văzut, dacă vrei să vezi ce poate face inteligența artificială (și de ce nu ar trebui să te abonezi la un serviciu de streaming care folosește așa ceva). Aparent, serialele vor putea fi editate cu ajutorul unor prompturi, pentru a adăuga scene sau dialog. Saatchi mai spune și că, dacă cineva creează un episod care e foarte bun pentru un serial „original” al celor de la Showrunner, poate fi folosit de serviciul de streaming apoi și utilizatorul recompensat cu o parte din veniturile episodului și o mențiune pe IMDB.

Pariul meu personal cu privire la Showrunner este că nu va prinde mai mult de un an de existență. Ideea de a folosi inteligență artificială pentru a crea filme sau seriale a fost criticată îndelung și a reprezentat unul din motivele principale pentru greva lungă de anul trecut a celor de la SAG-AFTRA. De aceea, chiar și în cazul în care Showrunner va putea realiza producții măcar mediocre, existența sa va fi pusă în pericol de Hollywood.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The First Streaming Service for AI-Generated TV Shows Has Arrived