Acer prezintă noi laptop-uri de „business” TravelMate și Chromebook Plus Enterprise, echipate cu Gemini AI și Microsoft Copilot

Scris de | 31 mai, 2024
Acer prezintă noi laptop-uri de „business” TravelMate și Chromebook Plus Enterprise, echipate cu Gemini AI și Microsoft Copilot

Pentru zona de business, Acer a lansat două noi linii de laptop-uri, echipate cu procesoare cu AI, și soluții software de la Google și Microsoft. Vorbim despre gama de computere portabile TravelMate P4 și P6, dar și despre noile modele Chromebook Plus Enterprise. Noile laptop-uri folosesc AI Microsoft Copilot și Google Gemini, integrate la nivel de sistem de operare. Aceste modele sunt certificate MIL-810H, ceea ce asigură rezistența în utilizare pe termen lung.

TravelMate P4 și P6

Seria de produse TravelMate nouă integrează patru modele noi: variantele P4 14, respectiv 16” în diagonală, și modelul TravelMate P6, cu ecran de 14” și procesor Intel Core Ultra. Toate cele patru noi laptop-uri sunt echipate cu AI, iar pe tastatura lor se găsește noua tastă „Copilot”, care activează funcțiile AI în aplicațiile integrate din Windows. Soluțiile care procesează aceste sarcini AI sunt integrate în procesoare și se numesc Intel AI Boost și AMD Ryzen AI.

Travelmate P6 14 este modelul de top al seriei, cu ecran OLED și procesor Intel Core Ultra 7. Acesta ajunge până la 32 GB memorie LPDDR5X și 1 TB de stocare pe SSD pe format M2. Ecranul OLED are diagonală de 14” și afișează o rezoluție WQXGA+ (2.880 x 1.800 pixeli), certificat VESA HDR TrueBlack 500 și care poate afișa întregul gamut de culori DCI-P3.

La capitolul conectivitate, avem de a face cu cele mai noi standarde, precum Wi-Fi 7, Blueooth 5.3 și port-uri USB-C Thunderbolt 4.

Modelul TravelMate P4 Spin 14 este un ultraportabil de 1,49kg cu ecran convertibil. Același Core 7 Ultra 165U este integrat în modelul de top, dar există și opțiuni pentru procesoare de pe treptele inferioare de performanță ale acestei generații. Ecranul de 14” oferă doar rezoțuție Full HD pe format 16:10, dar acesta ar putea asigura și autonomie mai bună, fiind necesară alimentarea unui număr mai mic de pixeli simultan.

Acesta este configurat cu Wi-Fi 6E și difuzoare cu certificare DTS din fabrică, însă există și o variantă cu conectivitate 4G, pentru cei care au nevoie să fie tot timpul online, chiar și atunci când nu există o rețea wireless locală.

Acer a prezentat și TravelMate P4 16, un model cu ecran mare, și posibilitatea de a fi configurat cu până la 64 GB RAM și 1 TB stocare pe SSD-ul intern.  Acesta ar trebui să ofere autonomie mai bună decât modelul 2-in-1 de 14” datorită acumulatorului mai mare, dar ecranul rămâne la Full HD, chiar dacă este mai mare.

În cele din urmă,TravelMate P4 14 este o variantă mai „specială”. În timp ce modelele anterioare foloseau procesoare Intel, acesta este echipat exclusiv cu procesoare AMD din seria 8000, care integrează nuclee Zen 4 pentru CPU, GPU Radeon și un co-procesor AI. Și acest model ultraporabil beneficiază de configurații cu până la 64 GB RAM și 1 TB stocare pe SSD M.2. Desigur, acesta foosește soluția software AMD Enterprise Mobility Management.

Toate aceste laptop-uri folosesc însă software preinstalat de la Acer, pRecum TravelMateSense, software-ul care permite configurarea rapidă a tuturor setărilor uzuale. Există chiar și un buton „TravelMateSense” care permite mutarea între profilurile de lucru rapidă.

Chromebook Plus Enterprise

Pentru organizațiile care folosesc ChromeOS în locul Windows, Acer oferă și variantele Chromebook Plus Enterprise 515 și Spin 514. Acestea folosesc ChromeOS în varianta Enterprise, care integrează noi capabilități de securitate și productivitate, dar și toate avantajele Chromebook Plus, care aduc AI-ul Gemini în aplicațiile și serviciile care rulează local și în cloud.

Noile modele Chromebook Plus folosesc chipset-ul Intel Core 7 Ultra 150U, alături de 16 GB memorie LPDDR5X și promit cam 10 ore de autonomie. Așa cum sugerează și numele modelul 515 este un laptop „tradițional”, cu ecran de 15”, în timp ce modelul Spin 514 folosește un ecran convertibil, și un stylus integrat. Ambele modele sunt echipate cu port-uri HDMI și USB Type-C, dar și cu Wi-Fi 6 și cu software dedicat pentru productivitate.

Poți alege, de exemplu între aplicațiile de videoconferințe populare, precum ZOom, Slack, Google Meet sau Microsoft Teams, iar AI-ul Google va lucra inclusiv pentru îmbunătățirea calității video și audio transmise și primite prin internet.

„Noile modele Acer Chromebook Plus Enterprise aduc cele mai bune funcționalități ale inteligenței artificiale Google în ChromeOS organizațiilor pentru a crește eficiența și colaborarea în cadrul forței lor de muncă,” a declarat Massimiliano Rossi, VP Product Business Unit, Acer EMEA. „Organizațiile de toate tipurile, de la birouri corporative la mici afaceri, retail și sănătate, au nevoie de dispozitive fiabile, echipate cu AI, pentru a-și susține volumul de muncă, iar aceste noi laptopuri Acer Chromebook Plus Enterprise oferă toate acestea și multe altele.”

Noile modele TravelMate și Chromebook Plus pentru business vor fi disponibile atât pe canalele de distribuție închise, cât și în magazinele de specialitate.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , , , ,