Energy Expo - Join the revolution

Opera adaugă integrare cu AI-ul Gemini în browser

Scris de | 30 mai, 2024
Opera adaugă integrare cu AI-ul Gemini în browser

Utilizatorii unui browser Opera pot să folosească cele mai noi modele AI de la Google, odată cu integrarea Gemini în extensia deja existentă a celor de la Opera, Aria AI. Aceasta din urmă a fost lansată anul trecut, și funcționează întocmai ca un asistent cu AI pentru a răspunde la întrebările utilizatorilor, a scrie cod sau a realiza alte sarcini. Conform Opera, Aria nu se folosește doar de un singur model AI pentru a răspunde la o anumită sarcină, ci mai degrabă alege modelul care i se pare cel mai potrivit pentru a oferi un răspuns. Astfel, cu această integrare, Aria se va putea folosi și de Gemini, care oferă utilizatorilor Opera la momentul actual „cea mai recentă informație” și performează excelent.

Aria este disponibil în toate browserele Opera, inclusiv în cel realizat special pentru gaming, Opera GX.

Familia de modele AI Gemini este compusă din mai mulți „membri”, cu capacități și dimensiuni diferite. Gemini Nano este cel mai mic și este folosit în mare doar pentru dispozitive mobile. Gemini Pro 1.5 și Gemini Pro 1.5 Flash sunt cele de dimensiuni medii, în timp ce Gemini Ultra este cel mai bun model al celor de la Google la momentul actual. Gemini Pro și Gemini Ultra sunt și cei care alimentează chatbot-ul Gemini.

Noua integrare va permite utilizatorilor de browsere Opera să audă răspunsurile pe care le oferă Aria, „similar cu o conversație”. Modelele de AI ale celor de la Google de tip text-to-audio sunt cele care oferă această funcție pentru Aria, similar cu Read Aloud disponibilă pe ChatGPT. Nu este prima dată când Opera și Google colaborează în ceea ce privește inteligența artificială. În aprilie, Aria adăuga o funcție de generare a imaginilor folosind modelul Imagen 2 al celor de la Google, permițând utilizatorilor să genereze fotografii direct din browserul Opera.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Opera adds Google’s Gemini to its browsers