Tinerii din generația Z au creat jocuri pentru a încuraja votarea la următoarele alegeri

Scris de | 30 mai, 2024
Tinerii din generația Z au creat jocuri pentru a încuraja votarea la următoarele alegeri

Asociația Arden, o organizație non-profit, anunță lansarea a două jocuri video dezvoltate prin proiectul Play for Democracy. Acest proiect urmărește să încurajeze tinerii din România să își exercite dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare, europarlamentare, locale și prezidențiale din acest an. Lansat în 2023, Play for Democracy a reunit 16 tineri pasionați de jocuri video, cu vârste între 18 și 25 de ani, care timp de aproape 7 luni au creat două jocuri video pentru dispozitive mobile.

Cei 16 tineri selectați au avut oportunitatea de a participa la o tabără de șapte zile, în luna septembrie, unde au explorat concepte democratice, pe baza cărora au dezvoltat cele două jocuri video. Sub îndrumarea unor profesioniști din industria de game development din România, tinerii au dobândit competențele necesare pentru a crea jocuri video pentru telefoane mobile. Majoritatea participanților, aflați la prima experiență de acest fel, studiază la instituții precum Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea din Craiova și Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Transilvania din Brașov.

Echipa Cyber Rebels a dezvoltat jocul Demostate, un titlu de strategie, inspirat din jocuri precum Rebel Inc., Save the Earth Inc. și Triviador. Jucătorii sunt provocați să implementeze diverse proiecte și să ia decizii bazate pe trei valori democratice fundamentale: Libertate, Egalitate și Justiție, fiind necesar să răspundă corect și la întrebări de tip quiz. Scopul este ca aceștia să restaureze democrația într-un stat fictiv și să câștige alegerile împotriva lui Felix, antagonistul jocului. “Nu mă aștept să schimbăm lumea, dar vreau să pună măcar o cărămidă dintr-un zid al schimbării, al noutății. Cu toate greutățile ce au intervenit pe parcurs, mi-am dat silința ca împreună cu oamenii din proiect să-l ducem la capăt.”, a declarat Cosmin Ezariu, game designer al echipei care a dezvoltat jocul Demostate. 

Echipa din spatele jocului Vote It se numește Ballad Box și a creat un RPG pentru dispozitive mobile, cu grafică 3D low-poly, care plasează jucătorii într-o lume populată de animale adorabile, inspirat de atmosfera și design-ul grafic al jocului Animal Crossing. Scopul jocului este să creeze un univers interactiv care să permită jucătorilor să exploreze democrația într-un mod relaxant și accesibil. De la simplu cetățean, ei vor urca în ierarhia politică până la poziția de președinte, având ocazia să descopere și să înțeleagă fiecare etapă a parcursului politic. Fiecare acțiune întreprinsă va influența experiența de joc, oferind șansa de a susține sau de a evita corupția. Consecințele acțiunilor fiecărui jucător sunt ilustrate prin barele de corupție, starea democrației și nivelul de încredere. În funcție de deciziile luate, jucătorii vor experimenta unul dintre cele trei posibile sfârșituri, care va reflecta personalitatea lor din joc.

Cele două jocuri sunt disponibile gratuit pe Google Play și AppStore.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , ,