Energy Expo - Join the revolution

Acer a lansat Spin 714 și noi modele Chromebook Plus pentru educație, echipate cu Gemini AI de la Google

Scris de | 28 mai, 2024
Acer a lansat Spin 714 și noi modele Chromebook Plus pentru educație, echipate cu Gemini AI de la Google

Acer a prezentat în cadrul unui eveniment care a avut loc la Lugano, în Elveția, cele mai noi soluții ale sale pentru zona de educație. Modelul „vedetă” al acestei game este Chromebook Plus Spin 714, un laptop ultraportabil echipat cu software 100% de la Google. Vorbim despre ChormeOS, serviciile Google pentru productivitate și educație integrate, dar și AI-ul Gemini. Avantajele unui laptop de acest gen construit special pentru educație este, în special, faptul că este foarte rezistent la uzura de zi cu zi. De asemenea, o întreagă gamă de produse Chromebook Plus vor fi disponibile pe lângă acel model.

Chromebook Plus Spin 714

Chromebook Plus Spin 714 de la Acer integrează hardware performant la interior, precum noile procesoare Intel Core. Configurația de top include Core Ultra 7, cu procesor neural integrat pentru a rula sarcini AI locale. Acestea pot fi atât cele de la Google, prin intermediul Gemini, dar și cele de la Adobe, care pot fi folosite în aplicații precum Photoshop. De asemenea, LumaFusion, software de editare video de pe iOS și Android, este disponibil pe ChromeOS și permite procesare AI pentru aplicarea eficientă și rapidă de efecte.

În cazul aplicațiilor de productivitate precum Docs, Sheets și Slides, dar și în Gmail, AI-ul Gemini poate ajuta la generarea de rezumate ale documentelor, reformularea unor fraze sau generarea de răspunsuri rapide pentru e-mail-uri.

În practică, toate aceste servicii și capabilități AI sunt disponibile și pe alte Chromebook-uri, însă modelul Spin 714 face parte din categoria „Chromebook Plus”, care asigură o viteză de două ori mai mare în astfel de sarcini, datorită procesorului neural integrat.

La nivel de construcție, noul laptop oferă aluminiu la exterior și certificare MIL-STD810 pentru rezistență la vibrații, intemperii și șocuri mecanice. Acesta este un model „spin”, deci este convertibil, putând fi folosit atât în poziția normală de laptop, dar și cu ecranul de 14” (FullHD) rabatat pentru utilizare în mod tabletă. Desigur, ecranul este protejat cu sticlă Gorilla Glass de la Corning. Chromebook Plus Spin 714 vine și cu un stylus integrat, iar laptop-ul poate fi configurat cu sau fără senzor de amprentă pentru autentificare.

Fiind un laptop pentru productivitate, acesta este echipat și cu destule port-uri pentru a putea fi util în sălile de curs. Pe lângă conectivitate Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.1, acesta integrează și două port-uri USB-C, un HDMI 2.0 și un port USB Type-A. Acer spune că acest model beneficiază de încărcare rapidă, iar autonomia ar trebui să fie de 10 ore la o singură încărcare.

Nu au fost oferite prețuri, însă acestea vor varia, cu siguranță în funcție de configurația procesor/RAM/stocare aleasă.

Seria Chromebook Plus cu Gemini AI

Familia Chromebook Plus este completată de modelele Enterprise 515 și Spin 514. Modelul enterprise folosește un ecran de 15,6” și este printre puținele care beneficiază și de un numpad pe tastatură, în timp ce varianta spin 514 vine cu ecran de 14” convertibil. Acestea, spre diferență de 714, nu includ procesoare Core Ultra.

Funcțiile sunt însă similare: Google AI integrat, putere de procesare dublă, dar și memorie și stocare de două ori mai mari față de generațiile anterioare, iar unitățile de învățământ le vor putea achiziționa prin intermediul programului Chrome Education Upgrade, care include și software-ul necesar pentru configurarea și monitorizarea computerelor.

Soluțiile de educație de la Acer vor veni însă și în magazinele de specialitate, nu doar pe canale de distribuție închise pentru școli.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , , ,