Energy Expo - Join the revolution

Familiile victimelor masacrului din Uvalde dau în judecată Activision și Meta

Scris de | 27 mai, 2024
Familiile victimelor masacrului din Uvalde dau în judecată Activision și Meta

În urmă cu 2 ani, pe 24 mai 2022, un tânăr de 18 ani a intrat cu o armă în școala Robb Elementary din Uvalde, Texas, ucigând 19 elevi și 2 profesori, și rănind alte 17 persoane. Masacrul din Uvalde a zguduit America la acea vreme, iar acum familiile victimelor au decis să dea în judecată Activision și Meta, precum și producătorul de arme, Daniel Defense. Familiile sunt reprezentat de avocatul Josh Koskoff, care anterior a câștigat un proces cu Remington cu privire la familiile victimelor de la masacrul din Sandy Hook. Procesul intentat împotriva companiilor de tehnologie spune că „în ultimii 15 ani, două dintre cele mai mari companii de tehnologie ale Americii (…) au colaborat cu industria armelor de foc”.

Mai exact, procesul arată cu degetul în direcția seriei foarte populare de jocuri video a celor de la Activision, Call of Duty, pe care o descrie ca fiind „o formă de marketing șireată care a ajutat la cultivarea unei noi baze tinere de consumatori pentru pușca semiautomată AR-15”. În ceea ce privește Instagram, aplicația de social media deținută de Meta, procesul susține că „promulgă reguli ușor de gestionat, deloc serioase, care la prima vedere interzic reclamele la arme de foc; de fapt, aceste reguli funcționează ca un manual de utilizare pentru industria armelor”.

Într-un comunicat, Activision și-a exprimat simpatia pentru „familiile și comunitățile care rămân afectate de aceste acte cumplite de violență”, subliniind însă că „cercetările științifice și academice continuă să arate că nu există cauzalitate între jocuri video și violența armată”.

Atacatorul din Uvalde ar fi jucat în timpul liber Call of Duty: Modern Warfare, și ar fi primit reclame de la Daniel Defense, producătorul AR-15-ului folosit în atac, pe Instagram. Activision și Meta sunt acuzate în proces că transformă „băieții adolescenți în ucigași în masă”.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Families of Uvalde shooting victims sue Activision and Meta