X face like-urile utilizatorilor private, ca să le permită să aprecieze orice tip de conținut

Scris de | 23 mai, 2024
X face like-urile utilizatorilor private, ca să le permită să aprecieze orice tip de conținut

Rețeaua socială cunoscută anterior ca Twitter, X, a confirmat decizia de a trece like-urile în modul privat, astfel încât doar autorul unei postări să vadă de cine a fost „plăcută” aceasta. Compania motivează această inițiativă ca fiind una de a proteja oamenii care se tem să dea like public unor postări „edgy”, însă opiniile utilizatorilor nu sunt tocmai în asentimentul său. Utilizatorii au observat o opțiune de a elimina tab-ul Likes din profilul lor, pentru ca alte persoane să nu poată vedea care sunt postările ce au primit aprecieri din partea lor. La scurt timp, a venit și confirmarea de la un inginer al companiei.

„Da, facem like-urile private. Like-urile publice încurajează un comportament greșit. De exemplu, mulți oameni se simt descurajați să dea like unui conținut care ar putea fi considerat „edgy” din cauza temerii că ar putea fi atacați de trolli, sau pentru a-și proteja imaginea publică. În curând vei putea da like fără să te îngrijorezi cine ar putea vedea.” a fost declarația inginerului X.

Cu toate acestea, numărul total de like-uri la o postare va rămâne vizibil. Răspunsul utilizatorilor platformei este unul mixt, până acum. Unii cred că aceasta este o metodă de a le permite oamenilor să dea like conținutului discriminator sau periculos, fără să riște să fie puși la răspundere, în timp ce alții consideră că este o mișcare pozitivă pentru a reduce numărul de conflicte de pe platformă. Marea majoritate însă consideră că X ar trebui să se concentreze pe alte probleme, mai importante.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: X Likes will be made private, but Likes count will still show