Amazon deschide un studio de jocuri în București

Scris de | 22 mai, 2024
Amazon deschide un studio de jocuri în București

Amazon Games a anunțat deschiderea unui nou studio de dezvoltare de jocuri în Europa, localizat chiar în țara noastră, la București. Acesta se va alătura studiourilor deja existente din Orange County, Montreal, San Diego și Seattle, și se va concentra pe susținerea portofoliului divers de jocuri al Amazon Games. Compania face angajări și are mai multe posturi deschise ce pot fi ocupate – o listă completă poate fi găsită aici.

„Amazon Games se concentrează pe dezvoltarea și publicarea de jocuri excelente și avem un plan pe termen lung ambițios în față” a declarat Christoph Hartmann, vicepreședinte al Amazon Games. „Extinderea echipelor noastre de dezvoltare internă în Europa a fost un pas natural pentru noi în încercarea de a ne crește portofoliul. Bucureștiul este cunoscut ca unul dintre orașele emergente de top ale Europei pentru dezvoltarea de jocuri și abia așteptăm să vedem ce talente găsim” a mai adăugat Hartmann.

Amazon Games l-a angajat pe Cristian Pană la conducerea noului studio, un veteran al industriei, care aduce cu el o experiență de peste 20 de ani la construirea jocurilor video. Recent, el a fost Managing Director la Ubisoft București, și a lucrat de-a lungul timpului la francize și jocuri foarte cunoscute, precum Tom Clancy’s The Division, The Crew, Far Cry sau Avatar, abordând diverse genuri – de la shootere, la jocuri cu mașini sau open world. „Am construit și condus echipe extraordinare în trecut și știu că această zonă a Europei este una plină de talente în gaming” a declarat Pană.

Printre jocurile celor de la Amazon Games se numără New World și Lost Ark, ambele titluri de tip live-service. Există și foarte multe proiecte aflate în dezvoltare, precum un nou joc din seria Tomb Raider, The Lord of The Rings sau Throne and Liberty, iar studiourile din San Diego și Montreal lucrează și ele la proiecte încă neanunțate.

Etichete: , , , , ,