Sonos lansează cel mai așteptat produs din istoria sa: căștile Sonos Ace

Scris de | 21 mai, 2024
Sonos lansează cel mai așteptat produs din istoria sa: căștile Sonos Ace

După ani de zile în care fanii Sonos au așteptat o pereche de căști produsă de compania americană, iată că în sfârșit aceasta a venit: prima pereche de căști a companiei este Sonos Ace, și marchează intrarea brandului într-o zonă de produse complet nouă pentru ei. Sonos Ace sunt o pereche de căști over-ear, cu conectare prin Bluetooth, și funcții clasice și bine cunoscute de cei care au mai folosit astfel de căști, precum ANC (active noise cancelling) sau awareness mode (cel care permite trecerea sunetelor din jurul tău). Adevăratul lor atu îl reprezintă însă o funcție specială, care se folosește de o tehnologie numită TrueCinema, și care permite folosirea căștilor pentru o experiență similară cu cea oferită de un sistem home theater.

Aceasta din urmă este și o funcție pe care eu unul nu am mai văzut-o până acum pe vreo pereche de căști, sau cel puțin nu îmi amintesc să o fi văzut. Practic, Sonos Ace permite utilizatorilor să se bucure de o experiență home theater cu sunet surround, oferind în același timp liniște în restul locuinței. Poți schimba instant sunetul TV de la un soundbar Sonos compatibil cu Sonos Ace, totul printr-o simplă atingere a unui buton. Merită menționat însă că, cel puțin pentru moment, la lansare, această funcție va merge doar cu Sonos Arc, urmând să sosească pe Beam Gen2 și Ray în decursul anului. Sunetul spațial cu Dolby Atmos ajunge apoi în jurul utilizatorilor, detaliat din toate direcțiile, iar urmărirea dinamică a capului te poate menține centrat în acțiune. Pe parcursul acestui an se va lansa noua tehnologie TrueCinema de la Sonos, care va cartografia cu precizie spațiul utilizatorilor și va reda un sistem complet de sunet surround. 

Modurile ANC și Aware funcționează fix cum te-ai aștepta, și poți comuta între ele cu un buton de pe cască. Foarte important de menționat este că aceste căști nu vin cu gesturi, vor putea fi controlate exclusiv din butoanele de pe cască sau din aplicație, lucru care mie personal mi se pare destul de ok, ținând cont că deseori nu m-am înțeles prea bine cu controlul căștilor prin gesturi.

Autonomia căștilor este de 30 de ore, însă cu doar trei minute de încărcare cu ajutorul cablului USB-C inclus vei putea obține 3 ore de utilizare, datorită unei tehnologii de încărcare ultra-rapidă.

„Spiritul” premium al Sonos se observă în fiecare element de design al Sonos Ace. Căștile seamănă de la distanță cu cele din gama XM de la Sony, dar în același timp sunt extraordinar de diferite odată ce le examinezi îndeaproape. Sunt făcute din materiale ușoare și sunt extrem de confortabile. Interiorul are spumă cu memorie și e acoperit cu piele vegană, iar banda de fixare pe cap este moale și nu se prinde de firele de păr. Ba chiar sunt și dotate cu pernuțe interschimbabile, cu magneți, astfel încât vei putea să faci repede o schimbare dacă se întâmplă ceva cu materialul. Vin într-o cutie de transport realizată din pâslă reciclată în proporție de 75% din sticle de plastic.

Căștile Sonos Ace vor fi disponibile la nivel global în opțiunile de culoare Negru și Soft White începând cu 5 iunie 2024 la prețul de 2499 lei.   

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,