LG renunță la televizoarele rulabile Signature OLED R

Scris de | 17 mai, 2024
LG renunță la televizoarele rulabile Signature OLED R

În ultimii câțiva ani, televizorul „suprem” de la LG era modelul Signature OLED R, singurul televizor rulabil din piață. Unul dintre motivele pentru care nu prea le vedem în piață și nici nu prea se vorbește despre ele este prețul. Pentru un astfel de televizor, trebuie să scoți nici mai mult, nici mai puțin de 100.000 de dolari americani în varianta cu diagonală de 65”. Dacă acest preț vi se pare exagerat pentru un televizor care se poate „ascunde”, se pare că inclusiv cei care și-ar permite așa ceva sunt de aceeași părere, întrucât LG deja a renunțat la producția acestui tip de televizoare.

Televizoarele OLED rulabile de la LG nu s-au dovedit a fi un succes în piață

LG este o companie cunoscută în special pentru televizoarele sale OLED foarte bune, dar și pentru variante „de lux” ale acestora. Recent, la CES 2024, compania a anunțat televizoarele OLED T (de la transparent), modele care nici măcar nu au primit un preț sau o dată clară de lansare. Având în vedere cât de repede s-a renunțat la televizoarele rulabile, probabil că nici cele transparente nu vor avea o „viață” foarte lungă în piață, odată ce vor fi lansate.

Primul model rulabil de la LG a fost prezentat la CES 2018, dar televizorul a ajuns în ofertele magazine lor abia în 2021. Astfel, în doar trei ani pe piață, televizoarele rulabile au demonstrat că nu există o cerere pentru astfel de dispozitive, cel puțin nu la prețurile cerute. Un motiv pentru prețul mare este, desigur, cantitatea redusă în care aceste ecrane au fost produse, dar și sistemul de rulare este unul mult mai complex.

Noi am văzut la CES anul acesta și un televizor „pliabil”, realizat din paneluri micro-LED, cu prețuri și mai mari. Producătorii C-SEED cer chiar mai mult pe modelul pliabil, prețurile ajungând până la 300.000 de dolari. Diferența este că modelele de la C-SEED sunt vândute pe comandă, și sunt produse pentru fiecare client în parte, în timp ce LG producea o serie limitată, pe care o vindea apoi către clienți prin canalele obișnuite retail.

Televizoarele rulabile nu sunt singurele dispozitive de acest gen la care LG a renunțat rapid. Cu doar câteva luni înainte să își anunțe retragerea din piața de smartphone-uri, LG anunțat modelul de smartphone „rollable”. Acesta nu a mai ajuns niciodată pe piață, însă clipuri cu prototipuri ale acestuia au ajuns pe internet. Conform Chosun, LG deja a mutat producția altor produse pe liniile pe care construia paneluri și televizoare rulabile.

Etichete: , , , ,

Sursa: Chosun