Energy Expo - Join the revolution

Legendarul player de muzică Winamp va deveni open source

Scris de | 17 mai, 2024
Legendarul player de muzică Winamp va deveni open source

Redarea de muzică pe computere și dispozitive mobile s-a mutat aproape complet în cloud, însă există în continuare o categorie de utilizatori care încă păstrează fișiere cu muzică local, și care ascultă prin intermediul unei aplicații dedicate. Winamp a fost multă vreme cea mai populară aplicație de muzică din lume, iar în 2024, aceasta va deveni „open-source”, oferind ocazia dezvoltatorilor independenți de a contribui la dezvoltarea ei, sau de a realiza noi soluții bazate pe codul său.

Winamp încurajează comunitatea să colaboreze pentru a aduce un „refresh” la clasicul player de muzică

Compania Winamp anunță că începând cu data de 24 septembrie 2024, codul sursă al aplicației va fi deschis către dezvoltatorii din toată lumea. Aceștia vor putea colabora astfel la dezvoltarea platformei de ascultat muzică, care pot veni cu expertiză, idei și pasiune pentru software pentru îmbunătățirea experienței de ascultare a tuturor.

Recent, Winamp a fost transformată într-o platformă pentru creatorii de muzică, oferindu-le posibilitatea de a-și înscrie conturi și de a putea interacționa direct cu fanii, fără a se baza pe un algoritm care să împingă sau să ascundă anumite postări sau melodii așa cum se întâmplă pe rețelele de socializare sau pe platformele de streaming.

Compania crede că Winamp a devenit mai mult decât un „player de muzică”, fiind o „reprezentare a culturii digitale” moderne.

„Aceasta este o decizie care va încânta milioane de utilizatori din întreaga lume. Ne vom concentra pe noii utilizatori de pe mobil și pe alte platforme. Vom lansa un nou player mobil la începutul lunii iulie. Totuși, nu vrem să uităm de zecile de milioane de utilizatori care folosesc software-ul pe Windows și care vor beneficia de experiența și creativitatea a mii de dezvoltatori. Winamp va rămâne proprietarul software-ului și va decide asupra inovațiilor aduse în versiunea oficială,” explică Alexandre Saboundjian, CEO al Winamp.

Cei interesați să contribuie și să modifice codul sursă Winamp pot să se înscrie pe site-ul companiei pentru a fi primii care primesc vești despre „deschiderea” platformei. În prezent, Winamp este disponibil pe App Store, Google Play și pe Windows.

Etichete: , ,