Cât de ușor se poate îndoi sau rupe iPad Pro M4 de 13″, tableta de 1.500 euro

Scris de | 17 mai, 2024
Cât de ușor se poate îndoi sau rupe iPad Pro M4 de 13″, tableta de 1.500 euro

Canalul JerryRigEverything este cunoscut pentru faptul că pune la încercare declarațiile companiilor care spun că dispozitivele lor sunt cele mai rezistente, și sunt construite din cele mai bune materiale prin diverse teste destul de brutale. La lansarea iPad Pro-ului din 2018, acesta a fost primul care a demonstrat cât de ușor poate fi ruptă o astfel de tabletă scumpă, cu mâna goală, ceea ce înseamnă că, mai mult ca sigur aceasta se poate îndoi sau rupe accidental foarte ușor. A venit rândul modelului iPad Pro cu M4 să fie supus acestui test, iar rezultatele sunt surprinzătoare, dar totodată îngrijorătoare, din anumite puncte de vedere.

iPad Pro M4 a primit niște upgrade-uri structurale, în ciuda profilului mai mic

Noul iPad Pro M4 nu este doar cel mai puternic iPad de până acum, ci este și cel mai subțire, conform Apple. De altfel, acesta este cel mai subțire produs al companiei de până acum, mai subțire și decât iPod Nano, player-ul MP3 minuscul de acum mai bine de 10 ani. De data aceasta, Apple a spus că a integrat la interior un sistem de ranforsare de sus până jos, menit nu doar să asigure rezistență mai bună la îndoiri, ci să ofere și o disipare mai bună a căldurii degajate de procesor.

Se pare că, într-adevăr, tableta este mult mai rezistentă la îndoituri decât modelele anterioare din 2018, 2020, 2021 și 2022. Acelea, bazate pe același design general, se rupeau cu ușurință atunci când încercai să le îndoi de pe laterala mai lungă. Noul iPad Pro M4 nu se mai rupe însă tot se îndoaie destul de mult. Aceste îndoituri pot fi însă corectate prin îndoire în sens invers. Modelul testat de JerryRigEverything a venit cu o mică îndoitură din cutie, probabil din cauza transportului, de un grad, ceea ce sugerează că, în lipsa unei utilizări alături de o husă solidă, tableta s-ar putea îndoi și în utilizare normală.

Totuși, tableta poate fi ruptă cu aceeași ușurință ca în trecut, atât timp cât este îndoită pe muchia mai mică. Asta pentru că pe acea laterală există port-ul USB-C, care reprezintă o vulnerabilitate structurală în carasa de aluminiu. Modulul USB metalic ajută și la spargerea sticlei care protejează ecranul Tandem OLED, ceea ce duce la distrugerea completă a tabletei.

Vestea bună este însă că tableta este mult mai bine construită decât în trecut. În teorie, cu ceva grijă și protecție, iPad Pro cu procesor M4 nu ar trebui să se rupă sau să se îndoaie mai repede decât alte tablete mari și subțiri din piață. Având în vedere că prețul iPad Pro M4 pentru modelul de 13” pornește de la 1.500 euro (7.600 lei), cu siguranță cei care vor cumpăra aceste tablete vor avea mare grijă de ele. De asemenea, prețul foarte mare asigură că nu vor fi foarte mulți care vor încerca acasă teste de genul celui de mai sus.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,