Apple va lansa noi funcții de accesibilitate care îți vor permite să-ți controlezi iPhone-ul doar cu privirea

Scris de | 16 mai, 2024
Apple va lansa noi funcții de accesibilitate care îți vor permite să-ți controlezi iPhone-ul doar cu privirea

Apple a anunțat o nouă serie de funcții de accesibilitate care vor fi lansate „mai târziu în acest an” pentru iPhone și iPad, așa că, cel mai probabil, acestea vor face parte din iOS 18 și iPadOS 18, care urmează să fie anunțate și ele oficial luna viitoare.

Cea mai interesantă dintre toate este cea de eye-tracking, care va fi prezentă atât pe iPhone-uri, cât și pe iPad-uri, și îți va permite să controlezi device-urile cu ochii, așa cum sugerează și numele.

Aceasta este destinată utilizatorilor cu dizabilități fizice, însă toată lumea va putea s-o încerce. Urmărirea ochilor va fi posibilă datorită inteligenței artificiale. Inițial, vei trece printr-o fază de calibrare care va dura câteva secunde și care va avea loc prin intermediul camerei frontale, după care vei fi gata de utilizare.

În plus, Taptic Engine-ul din iPhone-ul tău va reda atingeri, texturi și vibrații, toate ajustate la muzica pe care o asculți, iar acest lucru ne aduce aminte de o funcție similară de pe telefoanele Sony, care a debutat acum mulți ani, cu excepția faptului că Music Haptics de la Apple va funcționa inițial doar cu Apple Music. Cu toate acestea, va fi disponibil și ca API pentru dezvoltatori, pentru ca muzica să fie mai captivantă și în aplicațiile lor.

În plus, Apple a anunțat și „vehicle motion cues”, o funcție care ar trebui să contribuie la reducerea răului de mașină pentru pasagerii care sunt în vehicule în mișcare și folosesc iPhone-ul sau iPad-ul lor.

Aceasta va plasa niște puncte animate pe marginile ecranului, care vor reprezenta schimbările în mișcarea vehiculului, și acest lucru va ajuta cumva la ameliorarea răului de mișcare, deși nu este explicat exact cum.

În final, CarPlay primește și control vocal, funcție care face exact ceea ce sugerează numele, permițându-ți să navighezi pe CarPlay și să controlezi aplicațiile doar cu vocea. În plus, vom avea parte și de recunoașterea sunetului, pentru persoanele care sunt surde sau care au deficiențe de auz, pentru a fi notificate de claxoane și sirene în trafic, dar și de filtre de culoare pentru persoanele cu deficiențe de vedere la culori.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: You will soon control your iPhone or iPad with your eyes