Ilya Sutskever, co-fondator și cercetătorul principal al OpenAI, părăsește compania

Scris de | 15 mai, 2024
Ilya Sutskever, co-fondator și cercetătorul principal al OpenAI, părăsește compania

Ilya Sutskever, unul dintre fondatorii OpenAI și cercetătorul principal din spatele tehnologiilor ChatGPT, a anunțat că părăsește compania. Acest anunț vine la doar o zi după ce compania a anunțat ChatGPT-4o, noua generație de AI multimodal care va fi integrată în toate serviciile companiei, inclusiv cele gratuite și la doar câteva luni după ce Ilya a încercat să îl înlăture pe Sam Altman, un alt co-fondator și CEO-ul companiei.

Ilya Sutskever este responsabil pentru tehnologiile dezvoltate de OpenAI

„După aproape un deceniu, am luat decizia de a părăsi OpenAI. Traiectoria companiei a fost pur și simplu miraculoasă, și sunt încrezător că OpenAI va construi AGI (Ingeligență Artificială Generală) care să fie atât sigură, cât și benefică, sub conducerea lui @sama (Sam Altman), @gdb (Greg Brockman), @miramurati (Mira Murati) și acum, sub conducerea excelentă în cercetare a lui @merettm (Jakub Pachocki). A fost o onoare și un privilegiu să lucrăm împreună, și îmi va fi dor de fiecare dintre voi. La revedere și mulțumesc pentru tot. Sunt entuziasmat pentru ceea ce urmează — un proiect care este foarte personal pentru mine, despre care voi împărtăși detalii la momentul potrivit.” A declarat pe rețeaua de socializare X Ilya Sutskever.

Sam Altman, CEO-ul OpenAI a venit, de asemenea, cu o declarație referitoare la această „despărțire”:

„Ilya și OpenAI vor urma căi separate. Aceasta este o veste foarte tristă pentru mine; Ilya este cu ușurință una dintre cele mai mari minți ale generației noastre, o lumină călăuzitoare în domeniul nostru și un prieten drag. Brilianța și viziunea lui sunt binecunoscute; căldura și compasiunea sa sunt mai puțin cunoscute, dar nu mai puțin importante.

OpenAI nu ar fi ceea ce este fără el. Deși are ceva personal semnificativ la care va lucra, sunt recunoscător pentru tot ceea ce a făcut aici și hotărât să terminăm misiunea pe care am început-o împreună. Sunt fericit că am avut privilegiul de a fi aproape de o astfel de genialitate cu adevărat remarcabilă și de cineva atât de concentrat pe obținerea celei mai bune viitori pentru umanitate.

Jakub va fi noul nostru „Cercetător Șef”. Jakub este, de asemenea, cu ușurință una dintre cele mai mari minți ale generației noastre; sunt încântat că el preia ștafeta aici. A condus multe dintre proiectele noastre cele mai importante, și sunt foarte încrezător că ne va conduce să facem progrese rapide și sigure către misiunea noastră de a asigura că AGI aduce beneficii pentru toată lumea.”

Jakub Pachocki conduce acum dezvoltarea GPT-4 și a generației următoare, OpenAI Five, dar și cercetare fundamentală în tehnologii de învățare pentru AI și optimizări „deep learning. Acesta a oferit, la rândul său o declarație pe contul său de pe rețeaua X:

„Ilya m-a introdus în lumea cercetării „deep learning” și a fost un mentor pentru mine, și un colaborator excelent de-a lungul multor ani. Viziunea sa incredibilă despre ceea ce ar putea deveni învățarea profundă a fost fundamentală pentru ceea ce este OpenAI și domeniul AI astăzi. Îi sunt profund recunoscător pentru conversațiile noastre nenumărate, de la discuții de nivel înalt despre viitorul progresului în AI, la sesiuni tehnice profunde de whiteboarding.”

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,