Ce telefon folosește TM Roh, CEO-ul diviziei mobile de la Samsung (nu este un Galaxy S24 Ultra)

Scris de | 15 mai, 2024
Ce telefon folosește TM Roh, CEO-ul diviziei mobile de la Samsung (nu este un Galaxy S24 Ultra)

Samsung lansează în fiecare an câte trei smartphone-uri „flagship”, dintre care Ultra este întotdeauna cel mai bine dotat, cel care are cel mai bun și mai mare ecran, cel mai puternic hardware și cele mai performante camere. Se pare însă că CEO-ul diviziei de mobile Samsung, TM Roh, nu folosește însă un Galaxy S24 Ultra, deși acesta pare să fie genul de dispozitiv perfect pentru un director executiv de la o companie multinațională. Modelul ales de el este cel puțin surprinzător.

CEO-ul Samsung preferă modelele mai ieftine din seria Galaxy S24

Ne-am fi așteptat de la CEO-ul Samsung să folosească cel mai bun smartphone al companiei, sau dacă nu, măcar modelul Galaxy Z Fold5, cel mai performant telefon pliabil al companiei. Acestea sunt prezentate întotdeauna drept dispozitive extrem de performante, cu funcții dedicate pentru genul de persoană care are nevoie în permanență de un ecran mare, de un stylus, și care, cel mai probabil urmărește prezentări și citește tot felul de fișiere office și rapoarte la purtător.

O fotografie publicată pe rețeaua de socializare X de către Rick Osterloh, Senior Vice President Google, arată însă că TM Roh folosește, cel mai probabil un model Galaxy S24 sau S24 Plus, variantele mai ieftine și mai puțin capabile ale flagship-urilor Samsung. De asemenea, se pare că persoana care stă la masă lângă el, folosește tot un telefon din gama flagship de la Samsung, dar nu un Ultra.

Așa cum am discutat și noi în review-ul Galaxy S24 Ultra, motivele pentru care nu ai alege acest model pot fi multiple, iar unul poate fi legat chiar de confortul în utilizare. Deși are margini rotunjite din titan, telefonul este greu de folosit cu o singură mână, mai ales din cauza colțurilor ascuțite care se înfig în palmă. Acest design „acuțit” este o problemă încă de la Galaxy S22 Ultra și a fost „moștenit” de pe modelele Galaxy Note din trecut. În cazul CEO-ului Samsung nu se pune problema de bani, întrucât oricum ar folosi un telefon al companiei, pe gratis. Acesta pare însă să prefere design-ul cu colțuri rotunjite și plate ale variantelor non-Ultra.

Motivul ar putea fi mândria națională, Galaxy S24 și S24+ fiind dezvoltate cu procesoare Exynos

Ar mai putea fi însă un motiv. Galaxy S24 Ultra este singurul model care folosește un chipset Snapdragon în afara SUA. Acesta este un procesor dezvoltat de Qualcomm, o companie americană, pe când Galaxy S24 și S24+ folosesc un procesor Exynos 2400. Acesta este un procesor proprietar Samsung, dezvoltat în laboratoarele sale și produs în propriile fabrici din Coreea de Sud. Roh ar putea folosi acest dispozitiv cu mândrie, pentru că este un produs care are la bază mai multe componente coreene.

Această speculație ar fi întărită de faptul că angajații Samsung din Coreea de Sud s-au cam supărat anul trecut, când toate modelele Galaxy S23 au fost dezvoltate folosind procesoare Snapdragon de la Qualcomm, în ciuda faptului că aveau deja pregătit un chipset Exynos 2300 pentru aceste telefoane, care nu a mai văzut lumina zilei niciodată.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,