ChromeOS primește propriul magazin de aplicații „App Mall”

Scris de | 10 mai, 2024
ChromeOS primește propriul magazin de aplicații „App Mall”

Este clar că Google nu a avut un plan bun de la început pentru ChromeOS. Sistemul său de operare desktop a evoluat de la un simplu sistem de operare bazat pe lucrul exclusiv într-un browser, într-un sistem de operare care poate rula aplicații de mobil și acum, la un sistem de operare Linux „aproape” complet funcțional. Ce îi lipsea însă este un „magazin” de aplicații dedicat, fiind bazat până acum pe magazine dezvoltate pentru alte platforme. Google lansează un astfel de magazin în curând și se numește „App Mall”.

App Mall este practic cel de-al treilea magazin al platformei ChromeOS. Inițial, ChromeOS folosea exclusiv Chrome Web Store, „magazinul” de extensii pentru browser-ul Google Chrome. De aici puteai descărca diverse extensii care sunt disponibile pe Chrome pe mai multe platforme, acestea modificând, în principal, experiența de browsing. Totuși, aceste extensii au funcționalitate limitată și sunt dependente de multe ori de browser sau de internet.

Apoi, Google a decis să ofere integrare cu Google Play Store, magazinul său de aplicații de pe platforma Android. Întrucât ambele sisteme de operare au la bază Linux, rularea de aplicații de Android avea sens. Totuși, nu toate aplicațiile de mobil oferă o experiență bună de utilizare într-un mediu desktop.

Noul App Mall pentru ChromeOS va agrega toate tipurile de aplicații într-un singur loc

Astfel, a venit necesitatea unui magazin dedicat pentru ChromeOS, care să unifice toate aceste tipuri de experiențe. Noul App Mall este disponibil momentan în ramura „experimentală” a ChromeOS „Cannary”, începând cu versiunea 126. Pentru a activa magazinul, trebuie să activezi un flag din browser: chrome://flags/#cros-mall. Activarea acestui flag pune aplicația App Mall în sertarul sistemului de operare.

Magazinul arată ca oricare altul și este organizat pe mai multe categorii, precum Comunicare, Creativitate, Entertainment, Productivitate și Altele. Jocurile sunt găzduite într-o categorie separată. De altfel, Există și un link direct căte Play Store direct din App Mall.

Asta pentru că App Mall nu va înlocui Play Store, iar rezultatele de căutări de aplicații pe care le oferă pot varia de la aplicații de Android din Play Store, aplicații web, care sunt practic scurtături către site-uri, aplicații web „progresive” (PWA) care folosesc un hibrid între o aplicație nativă și una web, sau chiar aplicații native de Linux. În funcție de tipul aplicației, vei fi trimis pe Play Store de către App Mall, sau vei instala aplicația direct din App Mall.

Toate aceste tipuri de aplicații existau deja pe ChromeOS și puteau fi instalate „manual”, însă acum procesul de instalare este mult mai simplu și intuitiv, implicând un simplu click pe butonul de instalare.

Nu este clar când va veni App Mall în versiunea „stabilă” de ChromeOS, însă dacă deja este în teste, versiunea finală probabil că nu este foarte departe.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Android Police