Acest nou procesor ar putea îmbunătăți capabilitățile foto pe telefoane ieftine

Scris de | 29 februarie, 2024
Acest nou procesor ar putea îmbunătăți capabilitățile foto pe telefoane ieftine

De câțiva ani buni, majoritatea smartphone-urilor de buget sunt echipate cu procesoare de la MediaTek din seria Helio. Acestea s-au dovedit a fi destul de bune pentru a duce la bun sfârșit majoritatea sarcinilor pe care utilizatorii de telefoane ieftine le fac în mod uzual, lucru care a dus la puține upgrade-uri de-a lungul timpului. MediaTek a lansat însă un nou model, numit G91, care ar putea aduce upgrade-uri la capitolul camere foto pe telefoane foarte ieftine.

MediaTek Helio G91 va permite camere de 108 megapixeli pe telefoane de buget

Helio G91 este un chipset simplu, bazat pe cam aceeași arhitectură a lui G88, care este încă foarte popular în piață. Acest nou procesor folosește aceeași arhitectură pe 12nm și beneficiază doar de un modem 4G. Acest lucru permite reducerea costurilor de producție, fiind necesare alte licențe și alte antene pentru conectivitate 5G.

Configurația procesorului MediaTek Helio G91 este identică cu cea a lui G88, deci în materie de performanță nu ar trebui să ne așteptăm la upgrade-uri: 2 nuclee Cortex-A75 la 2 GHz, plus 6 nuclee Cortex-A55 la 1,8 GHz. De asemenea, procesorul grafic Mali-G52 MC2 este comun între cele două modele.

Diferența apare la nivelul procesorului de imagine (ISP). Acesta permite acum procesarea de imagini la rezoluții mai mari, fiind posibilă integrarea unei camere cu senzor de până la 108 megapixeli pe un smartphone de buget. Acest lucru înseamnă că vom putea vedea smartphone-uri cu capabilități foto îmbunătățite, chiar și la un preț accesibil. De asemenea, ecranele telefoanelor care folosesc G91 vor putea atinge rezoluție Full HD+ la un refresh rate de 90 Hz, oferind astfel o experiență de utilizare mai fluidă.

Un alt avantaj al lui Helio G91 ar fi faptul că MediaTek va oferi suport pe o perioadă mai lungă decât pe modelele G88 și G85 din prezent, care au fost lansate deja de câțiva ani. Astfel, ne putem aștepta la telefoane cu actualizări la zi pe perioade mai lungi dacă folosesc un procesor mai nou.

Etichete: , , ,

Sursa: MediaTek