SpaceX Starship nu a răspuns promps la comanda de autodistrugere

Scris de | 3 mai, 2023
SpaceX Starship nu a răspuns promps la comanda de autodistrugere

Investigaţia cu privire la explozia navetei SpaceX Starship continuă şi pe lângă resturile căzute în curţile oamenilor şi în Ocean, există şi o problemă de comunicare între centrul de comandă şi navetă.

Se pare că Starship nu a răspuns imediat la comanda de autodistrugere. Musk a explicat de ce a fost nevoie să treacă 40 de secunde pentru ca operaţiunea să aibă loc. Elon a participat la un chat audio pe Twitter sâmbătă, partajând mai multe detalii despre ce nu a mers bine la decolarea lui Starship de acum mai bine de o săptămână.

Setarea „self destruct” a avut nevoie de 40 de secunde pentru a funcţiona. Perioada poate părea scurtă până îţi dai seama că racheta uriaşă pe care ai lansat-o ar putea să nu explodeze la timp până să atingă solul. Racheta şi boosterul au părăsit platforma de lansare, dar nu au mai reuşit să se separe una de alta, răsucindu-se şi în cele din urmă explodând.

Comanda automată de autodistrugere trebuia să provoace imediat o explozie, dar racheta s-a răsucit de câteva ori în aer. Musk a menţionat şi că integritatea structurală a vehiculului a fost mai bună decât aşteptările. După explozii resturile au căzut pe 385 de acri de pământ între campusul SpaceX şi Boca Chica State Park..

A fost şi un incendiu de 3.4 acri, iar investigaţia FAA continuă. Musk insistă să numească lansarea un succes.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget