Sony a produs o cameră point and shoot pentru cei cu probleme de vedere

Scris de | 14 martie, 2023
Sony a produs o cameră point and shoot pentru cei cu probleme de vedere

Sony abordează o nişă mai puţin obişnuită astăzi: cea a camerelor pentru persoanele cu probleme de vedere. Compania tocmai a dezvăluit modelul Sony DSC-HX99 RNV, care costă 600 de dolari şi este un model point and shoot care poate proiecta imagini direct pe retină.

Avem de-a face cu un camera kit care e gândit pentru cei cu probleme de vedere. Sistemul include două componente: o cameră point and shoot Sony şi o cătare electronică, dotată cu un sistem retinal de proiecţie laser. Camera însăşi este un DSC-HX99 din gama Cyber-Shot. A debutat în 2018 şi are un senzor de 18 megapixeli BSI cu stabilizare integrată şi un obiectiv cu distanţa focală între 24 mm şi 720 mm.

Secretul stă în cătare, un Retissa Neoviewer de la compania japoneză QD Laser. Acesta proiectează o imagine digitală din cameră direct pe retina utilizatorului. Sony afirmă că tehnologia nu va funcţiona pentru toată lumea, dar pentru cei la care funcţionează, HX99 le va permite să vadă feţe, să citească semne de circulaţie şi de direcţie şi să captureze poze şi video-uri.

Tehnologia de proiecţie laser e complet nouă şi e pusă în utilizare practică pentru prima dată la nivel global. Produsul costă 600 de dolari şi va debuta în această vară. De remarcat că nu costă mai mult decât un DSC-HX99 de unul singur.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget