Huawei Watch 4 va avea un corp din zirconiu şi comunicare prin satelit

Scris de | 7 martie, 2023
Huawei Watch 4 va avea un corp din zirconiu şi comunicare prin satelit

Huawei pregăteşte un nou telefon flagship, P60 Pro, ştiam asta deja, dar nu e singurul produs pe care ni l-a pregătit compania chineză pentru viitorul apropiat. Seria Huawei Watch 3 a debutat cu 2 ani în urmă, iar acum e rândul lui Huawei Watch 4.

Acesta tocmai a scăpat pe web cu un detaliu interesant: ar urma să folosească zirconiu ca material. În plus, va fi primul smartwatch cu suport pentru comunicare prin satelit. Deja avem aşa ceva pe telefoanele iPhone 14, dar şi pe Huawei Mate 50 Pro, recent şi pe modele Motorola şi CAT. Zirconiul va fi folosit la cadranul noului smartwatch Huawei, iar materialul a fost ales pentru rezistenţa la propagarea crăpaturilor.

Este de 4 ori mai dur decât oţelul şi rezistă cu brio la uzură şi trecerea timpului. Astfel, ceasul îşi poate păstra estetica neatinsă pentru o perioadă mai lungă. Posibil să ajungă doar pe o ediţie specială a ceasului şi să îi crească preţul semnificativ. Privind comunicarea prin satelit, ea se face la nivel de mesagerie sau în cazul serviciilor de urgenţă.

Aşteptăm şi funcţii precum EKG, senzor pentru temperatura pielii, senzor de puls şi SpO2, zeci de moduri sport şi ghid pentru fitness, mai ales alergare. HarmonyOS 3.0 va fi probabil OS-ul de la bordul noului ceas.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizmochina