YouTube te-ar putea taxa pentru clipurile vizionate în rezoluţie 4K

Scris de | 4 octombrie, 2022
YouTube te-ar putea taxa pentru clipurile vizionate în rezoluţie 4K

Google e gata să antagonizeze şi mai multă lume după ce a închis Stadia. De această dată e gata să ne taxeze dacă vrem să urmărim clipuri la rezoluţie 4K, conform unei postări pe Reddit, care includea o captură de ecran din aplicaţia YouTube de pe iPhone.

Cu Vanced tras pe dreapta, Google are pâinea şi cuţitul acum şi poate impune noi reguli pentru a ne obliga să cumpărăm abonamente la serviciul Premium. Un utilizator de pe Reddit a postat o captură de ecran din YouTube în care apare clar setarea de rezoluţie a clipului: 1080p, 1440p şi 2160p, doar că în dreptul ultimei opţiuni stă scris „Premium/ Tap to Upgrade”. Acolo e un link spre zona în care faci upgrade. Mai mulţi utilizatori au avut parte de aceeaşi opţiune cu plată.

Google nu a emis vreun comunicat sau declaraţie pe această temă, deci ceea ce vedem aici e un test. Judecând după feedback va decide apoi dacă să adopte acest lucru. Ce e drept pe mobil nu e mare problemă, deoarece nu prea avem ecrane 4K, în afară de telefoanele Sony Xperia, iar lumea de obicei stă pe rezoluţia default. Problema ar apărea dacă vom începe să plătim pentru 4K şi pe PC sau pe TV, abia aici ar fi buba reală.

YouTube a lansat serviciul/abonamentul Premiu din 2018, dar avem senzaţia că îl ştim de o viaţă. Marele său avantaj e că ne scapă de reclame, ne aduce şi câteva producţii originale, ne permite să ascultăm content şi cu ecranul telefonului închis şi avem şi picture in picture.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina