Înainte să părăsească complet piața de smartphone-uri, LG avea în pregătire un telefon special, cum nu am mai văzut până acum decât în concepte. Este vorba de un model rulabil, așa cum era și acel Oppo Find X cu care am avut ocazia să ne jucăm o zi anul trecut, iar varianta celor de la LG avea să se numească LG Rollable. Primele indicii despre existența device-ului au apărut la lansarea lui LG Wing, în septembrie 2020, iar la CES 2021 LG avea să dezvăluie un prototip funcțional al acestuia. Până la urmă, varianta finală nu a mai ajuns pe piață, LG anunțând că părăsește piața de smartphone-uri mai târziu în același an.
LG Rollable nu a murit complet însă, pentru că, deși telefonul a ajuns oficial pe piață, compania l-a vândut angajaților săi, și au apărut deja câteva clipuri în care acesta poate fi văzut, împreună cu felul în care se rulează, transformând ecranul mic într-unul mai mare. Recent, un canal de YouTube din Coreea de Sud a publicat o analiză amănunțită a telefonului, oferindu-ne mai multe detalii despre telefonul care „nu a fost să fie”.
Pachetul de retail al lui LG Rollable este și el unic, dezvăluind conceptul telefonului și deschizându-se pe laterală. Înăuntru se află un cablu USB și charger-ul aferent, alături de telefon. LG Rollable urma să fie destul de competitiv cu flagship-urile din 2021, având la interior un Snapdragon 888 SoC de la Qualcomm, 12GB de memorie RAM, stocare de 256GB și o baterie mare, de 4500mAh. În formatul rulat, dimensiunile ecranului POLED atingeau 6,8 inci, în timp ce varianta mai mare, care lăsa să iasă și restul ecranului, împingea dimensiunea la una de 7,4 inci.
Ansamblul de cameră de pe spate are o principală de 64MP și o cameră ultrawide de 12MP și foarte interesantă este prezența, tot pe spate, a unui senzor de amprentă, plasat fix sub cele două camere. Nu există buton de power sau de volum, telefonul având controale tactile pe laterală, care permit pornirea sa sau ajustarea volumului. Felul în care se poate mări ecranul este și el bazat tot pe gesturi: un swipe cu două degete dinspre stânga spre dreapta face ca display-ul să se extindă, iar interfața să se schimbe automat, ajustându-se la noul form factor.
În clip mai observăm și că, deși telefonul nu are cute majore vizibile, ca pliabilele din ziua de azi, există totuși câteva defecte minore la nivelul ecranului. De asemenea, partea care se rulează nu este la fel de solidă ca restul ecranului, și poate fi mișcată la apăsare. Asta nu schimbă însă faptul că ne dorim să vedem un telefon rulabil pe piață cât mai repede, fiind cu siguranță unul dintre conceptele care ne-au atras cel mai mult atenția în lumea smartphone-urilor, în ultima perioadă.