Următorul Apple Watch ar putea căuta modalități de îmbunătățire a feedback-ului haptic

Scris de | 29 ianuarie, 2021
Următorul Apple Watch ar putea căuta modalități de îmbunătățire a feedback-ului haptic
foto via @ubergizmo.com

Apple Watch vine cu o caracteristică hardware numită motorul haptic. Aceasta este o componentă independentă din interiorul ceasului, care oferă utilizatorului feedback haptic pentru a-l informa despre notificări, alerte la ritm cardiac ridicat, memento-uri pentru a se ridica și multe altele.

Cu toate acestea, Apple ar putea căuta alte modalități de îmbunătățire a acestuia, potrivit AppleInsider, care a descoperit recent un patent în legătură cu posibile schimbări la nivelul feedback-ului haptic. În acest patent, se pare că Apple ar putea explora alte modalități de a aduce feedback utilizatorului și una dintre aceste modalități ar putea implica utilizarea bateriei ceasului în sine.

Din sursele menționate, aflăm că bateria Apple Watch ar putea fi cuplată la afișaj , acest ansamblu fiind „configurat pentru a induce o mișcare oscilatorie a elementului bateriei paralel cu afișajul pentru a produce feedback haptic”.

De exemplu, eliminând necesitatea unei componente separate pentru feedback haptic, acel spațiu ar putea fi eliberat pentru a include alte componente, alte caracteristici ce ar putea îmbunătăți dispozitivul. Ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a mări bateria, ceea ce Apple admite cu ușurință în patent, dacă dispozitivul haptic nu ar fi inclus, ar putea permite o baterie mai mare, care ar îmbunătăți durata de viață a Apple Watch-ului. 

Etichete: , ,

Sursa: Future Apple Watch Could Have Improved Haptic Feedback