Date confidențiale Tesla au ajuns „din întâmplare” în Dropbox-ul unui angajat. Ce reacție a avut compania și care sunt repercusiunile

Scris de | 26 ianuarie, 2021
Date confidențiale Tesla au ajuns „din întâmplare” în Dropbox-ul unui angajat. Ce reacție a avut compania și care sunt repercusiunile
Foto via Business Insider

Tesla dă în judecată un fost angajat pentru că ar fi furat informații despre companie, a raportat CNBC. Producătorul american de autoturisme spune că inginerul Alex Khatilov a furat fișiere din rețeaua internă, despre sistemul Warp Drive, folosit pentru automatizarea proceselor de afaceri ale companiei.

Tesla susține că inginerul Khatilov a mutat fișiere în contul său personal Dropbox, fiind chiar printre puținii angajați ai companiei, care au avut acces la dosare. Potrivit surselor, Khatilov le-a spus anchetatorilor Tesla că „a uitat” de mutarea dosarelor în Dropbox-ul personal. El a declarat pentru New York Post, că a mutat involuntar fișierele și nu știa că Tesla a intentat un proces împotriva lui, până când a fost contactat de presă.

Tesla urmărește protejarea datelor proprii, astfel, în trecut compania a mai dat în judecată și pe Martin Tripp, care a recunoscut că a scurs informații confidențiale. În 2019, Tesla acuza patru angajați Zoox, care lucraseră anterior la Tesla, pentru că au furat documente și informații confidențiale.

Cazul a fost soluționat în aprilie trecut, Zoox recunoscând că „unele dintre noile sale angajări de la Tesla” erau în posesia documentelor companiei.

Etichete: , , ,

Sursa: Tesla sues former employee for allegedly stealing software