Energy Expo - Join the revolution

Traficul de date mobile s-a dublat din nou în 2012

Scris de | 19 februarie, 2013
Traficul de date mobile s-a dublat din nou în 2012

Dacă mai contesta cineva faptul că browsingul pe dispozitive mobile (smartphone, tablete) a explodat pur şi simplu în ultimii ani, poate arunca o privire asupra cifrelor din noul raport Ericsson. Potrivit acestora în 2012 am asistat din nou la o dublare a traficului mobil comparativ cu anul precedent, iar creşterea înregistrată între trimestrul trei şi patru al anului trecut a fost una semnificativă, de circa 28%.

Pentru a vă face o idee despre creşterea masivă din ultimii ani aruncaţi o privire asupra graficului de mai jos:

date

Celelalte cifre din raportul Ericsson sunt şi ele interesante – rata globală de penetrare pentru mobile în 2012 a ajuns la 89%, numărul de abonamente a ajuns la 6.3 miliarde (chiar dacă numărul de abonaţi este de doar 4.4 miliarde), iar circa 40% din telefoanele vândute anul trecut au fost smartphone-uri. Numărul de abonamente LTE a sărit la rândul său de la 14 la 57 de milioane.

Doar în China s-au înregistrat circa 30 de milioane de noi abonamente, iar o mare parte din creştere ar putea fi generată de această piaţă uriaşă.

Cifrele celor de la Ericsson au la bază măsurători realizate pe parcursul mai multor ani în cadrul unui cadru extins de reţele comerciale din toate regiunile de pe glob

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,