Perseverance al NASA a finalizat primul său test drive

Scris de | 8 martie, 2021
Perseverance al NASA a finalizat primul său test drive
foto via @stirileprotv.ro

Roverul Perseverance al NASA a finalizat primul său test drive de la aterizarea pe suprafața lui Marte pe 18 februarie. Pe 4 martie, a participat la o scurtă excursie de 33 de minute, care l-a văzut călătorind la 6,5 ​​metri în jurul locului de aterizare, a anunțat agenția vineri. Acesta este primul dintre multele teste tehnice pe care Perseverance trebuie să le finalizeze înainte de a începe să caute semne ale vieții microbiene antice în Craterul Jezero, care a fost cândva găzduirea unui lac antic.

„Tracțiunea cu șase roți a rover-ului a răspuns superb. Acum suntem siguri că sistemul nostru de acționare este bun de mers, capabil să ne ducă oriunde ne conduce știința în următorii doi ani. ” a spus Anais Zarifian, inginer de testare a mobilității la Jet Propulsion Lab de la NASA.

Un test drive nu este singurul lucru pe care l-a făcut Perseverance de la aterizarea pe Marte. Pe 26 februarie, NASA a actualizat software-ul Perseverance, înlocuind programul care îl ajutase să aterizeze pe Marte cu unul nou care îl va ajuta să investigheze și planeta. Mai recent, agenția a testat pentru prima dată brațul robotizat al roverului de 7 metri. Înaintând, planul este de a-și calibra celelalte instrumente, de a-l trimite pe unități mai lungi și, cel mai interesant, de a zbura ingeniozitatea pentru prima dată.

Etichete: , ,

Sursa: NASA took Perseverance for its first 'spin' on Mars